Огромен товарен самолет, блокиран на канадско летище, натрупа такси за

...
Огромен товарен самолет, блокиран на канадско летище, натрупа такси за
Коментари Харесай

Руски товарен самолет, блокиран на канадско летище, натрупа огромни такси

Огромен товарен аероплан, блокиран на канадско летище, натрупа такси за над 100 000 канадски $ (78 000 щатски долара).

Самолетът Антонов АН-124, благосъстоятелност на Волга-Днепър и регистриран като RA-82078, е блокиран на интернационалното летище Pearson в Торонто от 27 февруари.

Машината се оказва на летището, откакто доставя бързи проби за COVID-19, когато Канада вкарва възбрана за нахлуване във въздушното пространство на страната на всички притежавани от руснаци или регистрирани в Русия самолети.

Това значи, че на самолета е неразрешено да излети, защото това ще включва автоматизирано прекосяване през канадското въздушно пространство.

Оттогава на машината е налагана санкция за паркиране от 1065.60 канадски $ всеки ден. Тя се намира на летището от към 100 дни.

„ Самолетът не може да прелети през въздушното пространство на Канада, защото това би било в нарушаване “, споделя представител на Transport Canada за CBC. „ Последният остава на мястото си и все още няма проекти да се вършат проверки или промени. “

Забраните за полети на съветски самолети бяха въведени след нахлуването на страната в Украйна. Русия отвърна, като забрани на самолетите на други страни да навлизат във въздушното й пространство, което докара до някои необикновени полетни траектории.

След като краткотрайно спря полетите по маршрута Токио-Хелзинки по време на спора, Finnair ги възобнови на 9 март, само че те са с четири часа по-дълги, с цел да се избегне съветското въздушно пространство.

Принуден да лети на север или на юг от Русия, според от вятъра, през днешния ден изминаването на маршрута лишава към 13 часа, напомня Independent.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР