Ограничителите ще бъдат монтирани по протежение на 16.3-километровия участък в

...
Ограничителите ще бъдат монтирани по протежение на 16.3-километровия участък в
Коментари Харесай

Заради войната на пътя - ограничители на Кресненското дефиле


Ограничителите ще бъдат инсталирани по продължение на 16.3-километровия сектор в дефилето, или общо 1100 ограничителя, оповестява БГНЕС.

Те ще бъдат инсталирани в сектора от пътен възел „ Черниче-Брежани “ до един километър преди гр. Кресна. Конусите се инсталират през 15 м., височината им е 75 см., при удар се огъват. Захващат се за асфалтовата настилка чрез по три дюбела и винтове с дължина 10 см.

За два дни ограничителите са инсталирани в сектора от Кресненските ханчета до разклона за Стара Кресна и Ощава. Или за са сложени към 20 ограничителя. От началото на месец май поради осъществяваните ремонтни работи, скоростта в този сектор е лимитирана на 50 км./час а изпреварването е неразрешено.

За два месеца напълно в този най-опасен и гибелен и с натоварен трафик сектор от Е-79, е сменена асфалтовата настилка, както и хоризонталната пътна маркировка. Въпреки тези ограничавания, на 28 юни двама души починаха след преден удар след Османска чешма. Причината бе нахлуване на микробус в насрещната лента и удар в ТИР. Тогава по знамение оцеля семейство с две деца, върху чийто автомобил безусловно „ кацна “ микробуса. Така в този момент секторът през дефилето с поставените „ колове “ от ден на ден замязя на трасе за слалом. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР