Огледите на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор

...
Огледите на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор
Коментари Харесай

Атентатът! Какво откри НСлС на мястото на взрива

Огледите на мястото на опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев не престават повече от 15 часа. Извършен е оглед на цялата околност и на автомобила, в който е пътувал обвинтел номер 1. Това сподели пред публицисти следовател Мариан Маринов на брифинг на мястото на гърмежа във вилна зона „ Ярема ”, представен от Нова.

„ Бригада от специалисти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на гърмежа - цялото асфалтово покритие към него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и материални доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено. Извършен е оглед и на автомобила на основния прокурор ", изясни следовател Маринов.
-->
По делото за опита за нападение ще се привлекат интернационалните специалисти за правене на експертизите в хода на следствието, сподели представителят на основния прокурор - Сийка Милева.

" Много неща бяха открити - железни, дървени и пластмасови частици и даже камъчета. Всичко, което допуска съществуване на следи от въздействието на взривно вещество, е взето и ще се изследва от движимостите лица. Има и частици с формата на сачми и елементи от сачми ", разкри още следовател Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР