Огласявана месеци наред като емблема на европейската солидарност по време

...
Огласявана месеци наред като емблема на европейската солидарност по време
Коментари Харесай

Как Европа изостана с ваксините?

Огласявана месеци наред като емблема на европейската взаимност по време на пандемията от ковид, тактиката на Европейската комисия за взаимно доставяне с ваксини в този момент е упреквана от националните водачи, че е прекомерно бюрократична, прекомерно ограничаваща и прекомерно мудна.

По-конкретно блокът e упрекван, че е забавил отговора на епидемията с решенията си да сложи процедурите пред скоростта и солидарността сред страните в Европейски Съюз пред свободата на обособените държавни управления да маневрират, написа брюкселското издание Politico в просторен материал, в който изследва аргументите за забавянето на имунизацията против Covid-19 в Европейски Съюз.

Изданието отбелязва, по какъв начин имунизационната тактика на Европейски Съюз, която трябваше да е мощна проява на европейската взаимност, на покупателната дарба на единния пазар и морална позиция против тръмпсткия “ваксинен шовинизъм “, докара до такова разпространяване на имунизациите, което остави Европейски Съюз в изоставаща позиция по отношение на Съединени американски щати и Англия.

Страните от Европейски Съюз останаха дружно, даже когато Съединени американски щати и Англия утвърдиха и започнаха да слагат ваксини по-бързо. Резултатът: по-ниски цени, по-голяма отчетност за фармацевтичните производители и дози за целия Европейски Съюз .

Но също по този начин закъснение на доставките и възходящо напрежение измежду страните членки на Европейски Съюз , недоволни от компромисите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР