Огънят е играл решаваща роля за човечеството от хилядолетия. Той

...
Огънят е играл решаваща роля за човечеството от хилядолетия. Той
Коментари Харесай

Със забележителни снимки този фотограф осветлява връзката ни с планетата

Огънят е играл решаваща роля за човечеството от хилядолетия. Той ни е разрешавал да готвим, строим и да се топлим. Но този главен детайл е и причина за огромни опустошения - удостоверение за това е увеличението на горските пожари по целия свят, което Програмата на Организация на обединените нации за околната среда изяснява с изменението на климата.

Един от очевидците - и документалистите - на тази наклонност е мултимедийният художник от Лос Анджелис Кевин Кули, който е прекарал последното десетилетие в снимане на изображения на пожари - както диви, по този начин и следени.

" Снимам такива бедствия и се пробвам да ги направя съвсем красиви ", споделя Кули, " само че по този начин можеш да привлечеш вниманието към тях. "
 width=

Визуалният актьор покачва осведомеността за проблемите на околната среда посредством светещи изображения и съоръжения

Работата на Кули има за цел да подчертае връзката ни с околната среда, както и последствията от изменението на климата. Той е снимал горските пожари тъкмо пред прага на дома си в Калифорния, които съвсем са лишили дома му, разлив на отпадъчни води в Колорадо и намаляващите водни резервоари в Аризона.

" Това е природата, ние не я направляваме, колкото и да ни харесва да си мислим, че я направляваме ", споделя той и прибавя, че се надява работата му да " ни помогне да мислим повече за нейната мощ, хубост и по какъв начин можем да я почитаме ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР