Офшорният юан поскъпна над 7 за долар, достигайки най-високите нива

...
Офшорният юан поскъпна над 7 за долар, достигайки най-високите нива
Коментари Харесай

Китайският юан се засили с облекчаването на Covid-мерките

Офшорният юан нарастна над 7 за $, достигайки най-високите равнища от близо три месеца. Засилването на китайските пари идват след решението на управляващите да разхлабват строгите Covid ограничения и упованията за по-нататъшно икономическо отваряне.

След Пекин, Шенжен и Гуанджоу други огромните китайски градове, в това число Шанхай и Хангжу, отстраниха условията за тестване преди посещаване публични места или потребление на публичен превоз. Очаква се и други градове да се причислят и да облекчат ограниченията, които натежаха на стопанската система и провокираха публично неодобрение, написа Trading Economics.

Инвеститорите също реагираха на данните, които сочат, че интензивността на услугите през ноември в Китай е паднала на шестмесечно дъно. Нещо повече, юанът се възползва от по-слабия $, защото вложителите се отърсиха от по-горещите от предстоящото данни за работните места в Съединени американски щати и продължиха да се придържат към залозите, че Федералният запас на Съединени американски щати ще забави темпото на повишение на лихвените проценти от този месец.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР