Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявленията

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявленията
Коментари Харесай

Захарова след думите на Зеленски за саморазпускането на Съвета за сигурност на ООН: Трябва да тества този принцип върху себе си

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки изказванията на президента на Украйна Владимир Зеленски за саморазпускането на Организация на обединените нации, като го посъветва първо да тества този принцип върху себе си, предава

" Това е доста забавна логичност. Ако човек има вяра, че конструкция, която не съумява, има единствено един излаз - да се разпадне, тогава може би първо би трябвало да тества този принцип върху себе си ", добави още Захарова.

Дипломатът означи, че актуалните речи в Организация на обединените нации " са откъснати от действителността ".

„ Затова можете да кажете неща, които не са законово подкрепени, от международно-правна позиция, те са лозунги и притеглят вниманието към оратора от позиция на вътрешна публика и създаване на вътрешния дневен ред на вашата партия, за да вземем за пример, в случай че съществува такава заповед “, продължи тя.

Зеленски предложи Организация на обединените нации да се саморазпусне, в случай че организацията не вземе ограничения за премахване на Русия от вземането на решения по отношение на спора в Украйна. На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апел на водачите на републиките на Донбас с молба за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР