Официална Москва категорично отхвърли твърденията на Европейския съд по правата

...
Официална Москва категорично отхвърли твърденията на Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Москва отхвърли категорично твърденията на Европейския съд по правата на човека

Официална Москва изрично отхвърли изказванията на Европейския съд по правата на индивида, че Русия носи отговорност за гибелта на някогашния сътрудник на Федералната работа за сигурност Александър Литвиненко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова “голословни” изказванията на Европейския съд по правата на индивида и даде да не разбере, че Кремъл няма желание да се преценява с тях. На постоянния се седмичен брифинг представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова дефинира дейностите на съда в Страсбург като “политически”:

" Налице е още едно доказателство, че Европейският съд по правата на индивида, който се нарежда като интернационален правосъден орган, се пробва да играе политическа роля и да даде своята милостиня за култивирането на атмосфера на русофобия, която стана доста известна в някои западни страни ", уточни Захарова.

Според нея съдът в Страсбург просто е огласил, " явно политизираните и съмнителни от правна позиция заключения на националния правосъден орган на една от страните членки ".

В сходен дух се изрече и някогашният помощник на Федералната работа за защита и сегашен народен представител Андрей Луговой, който е един о главните обвинени за убийството на Литвиненко. По думите на Луговой решението на Европейският съд по правата на индивида е политически ангажирано и няма нищо общо със закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР