Парламентът не събра кворум за започване на извънредното заседание, свикано

...
Парламентът не събра кворум за започване на извънредното заседание, свикано
Коментари Харесай

Извънредното заседание на НС пропадна, едва 67 депутати дойдоха на работа

Парламентът не събра кворум за започване на изключителното съвещание, свикано по предписание на Росица Кирова - " за ръководител на Народното събрание ", по искане на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. 

При втория опит за начало на съвещанието в залата се записаха 69 народни представители при нужни 121. Няма кворум, искам ви на всички прекрасен ден, разгласи Росица Кирова (ГЕРБ-СДС). 

При първия опит се записаха 67 народни представители – един от ГЕРБ-СДС, 56 от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, девет от „ ИТН “ и един самостоятелен народен представител.   

В пленарната зала беше служебният министър-председател Димитър Главчев.

Дневният ред на съвещанието включваше разискване на план на решение за задължаване на министъра на опазването на здравето да предприеме дейности за подписване на Колективен трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “ и чуване на служебния министър председател и министър на външните работи Димитър Главчев по отношение на резолюцията на Организация на обединените нации, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, осъществен от босненската сръбска войска в Сребреница през 1995 г. 

От " Възраждане " и от " Българска социалистическа партия за България “ оповестиха, че няма да вземат участие в изключителното съвещание на Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР