Очевидно президентът Румен Радев цели създаване на някакъв политически проект

...
Очевидно президентът Румен Радев цели създаване на някакъв политически проект
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Има смисъл датата на националния празник да се впише в Конституцията

„ Очевидно президентът Румен Радев цели основаване на някакъв политически план към него. Той е стеснен институционално от президентските си позиции, ще търси сътрудници, които да образуват партия, която той след това да поддържа ”.

Това съобщи политологът Даниел Смилов в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

За мнението на президента за конституционните промени, той счита, че президентът е радикализирал говоренето си. Припомняме, Радев ги назова „ необразовани ”.

Относно политическата обстановка в страната, Смилов счита, че би трябвало да се направи баланс на постигнатото. Главният прокурор Иван Гешев беше заменен от неговата „ дясна ръка ”. Самото взимане на решение продължава да следва противоречиви практики.

За изявлението на Христо Иванов от Демократична България за пътя му от Росенец до настоящето място в Народното събрание, Смилов счита, че най-вероятно не са си представяли сходно ръководство с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Това не е елементарен компромис. Задача на политическото водачество е да изясни за какво този компромис на процедура е добър за страната ”, сподели Смилов.

Според него има действително предпочитание за промяна на националния празник на България. „ Защо е включен в пакета „ правосъдна промяна ” е обособен въпрос. Има смисъл да се закрепи конституционно националния празник, изясни Даниел Смилов.

Политологът счита, че възможностите на партиите за реализиране на изборни резултати остават същите. „ Очаквам гореща есен. Това, което би закрепило ръководството, са съответни резултати ”, изясни Смилов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР