Очарователният камък с уникални свойства, познат като кехлибар, може да

...
Очарователният камък с уникални свойства, познат като кехлибар, може да
Коментари Харесай

Поверия за кехлибара

Очарователният камък с неповторими свойства, прочут като кехлибар, може да твори същински чудеса в човешкия живот. Красотата на зашеметяващото естествено създание притегля и вълнува въображението на хората от антични времена. И в този факт няма нищо необяснимо.

Самото раждане на камъка е един необикновен естествен развой. Това излъчващо топлина естествено образувание има биологичен генезис. Кехлибар се образува от смолата на дърветата, които са на милиони години, а от време на време и от живите организми, замръзнали в капките вискозно вещество. Когато смолата притегли и резервира вечно биологичен организъм или част от него, кехлибарът става доста скъп и мощен като енергийно деяние.

Особената магия предавана от кехлибарените камъни, идва от осъзнаването на обстоятелството, че вкаменената смола е съхранила частици от своето време след милиони години и в този аспект се явява същински скрижал на праисторическите времена.

Казват, че в него е заключена същността на живота и това е самата истина. Всеки камък пази секрети сведения от сътворението на самата галактика. Затова поверията за кехлибара са толкоз доста и едно от друго по-поетични.

Според антично китайско вярване, когато някой тигър загине, душата му отива подземен и там застива като златист камък кехлибар. Затова камъкът лекува освен тялото, само че и душата на своя собственик.

Вярва се, че слънчевият камък отблъсква злите духове и държи надалеч враговете от своя притежател. Талисман е против мълнии и пожари, оказва помощ на пътешествениците като им дава леговище, а на моряците - като пази корабите от поглъщане. Поверието гласи, че този камък пречиства по едно и също време пространството, тялото и душата.

Кехлибарът е друго оцветен, като най-ценен е този, който е събрал в себе си меките отражения на слънцето. В древността са го почитали във всичките му оттенъци. Хората вярвали в силата му да гони депресията, тъй като в него живее положителното въодушевление, бранител на индивида. Смятало се, че носи дълголетието в себе си, тъй като самичък този камък постоянно е на милиони години.

 Кехлибар

Сред античните нации живеело убеждението, че кехлибарът е жив камък, който има своя душа. Затова на него се уповавали да донесе добър улов или богат берекет. Шотландците вярвали, че кехлибарът пази от уроки и по тази причина го връзвали на червен конец с вяра магическите свойства на камъка да работят в интерес на индивида, който го носи.

Сред античните гърци живеело поверието, че кехлибарът пази от рани на бойното поле и по тази причина самото му наименование на старогръцки език е Аз пазя.

В предишното чудният камък е бил значима част от живота на индивида от първите му дни. Над люлката на бебето окачвали кехлибарени мъниста, с цел да го закрилят. Жените го считали за собствен камък и го носели с вяра да ги пази, покровителства и да им дава това, от което се нуждаят на всеки стадий от живота си, тъй като били уверени в магическите свойства на кехлибара.

В предишното измежду хората живеело поверието, че в случай че опишат на камъка за себе си, за своите скърби и потребности, ще получат всичко, към което се стремят. Може би вярата в топлия прелестен камък има чудното свойство в действителност да унищожи насъбраната отрицателна сила и да я размени с чиста слънчева мощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР