Очарователната Деси Бакърджиева ни отвежда на Пътешествие с мисия, а

...
Очарователната Деси Бакърджиева ни отвежда на Пътешествие с мисия, а
Коментари Харесай

Деси Бакърджиева ни отвежда на Пътешествие с мисия

Очарователната Деси Бакърджиева ни води на Пътешествие с задача, а по пътя ще научим по какъв начин да се предпазим от хроничната венозна болест или " разширени вени ". А можем и да участваме в груповата цел от 12 млн. извървени крачки! Ползите са фантастични.

Ще се уверим в това в границите на Националната осведомителна акция " Вземи краката си в ръце интензивно ", която навлиза в своята дейна фаза за четвърта поредна година у нас. За да извърнат внимание на казуса, водещи лекари в региона на венозната патология излязоха с общ апел за нуждата от повишение на информираността на здравните експерти и на пациентите по отношение на ранната диагностика и своевременното лекуване на болестта посредством осъществяване на регулярни просветителни начинания.
 Проблемът на София не е, че е безценен град 18 юли 2022 | В София животът е безценен. По-скъп от градове като Будапеща, Варшава и Букурещ. И трите града са с по-голямо население,...
Становището на специалистите има за цел също и да удостовери изгодите от навременното лекуване на пациенти във всички стадии на хроничната венозна болест с венотонични лекарства, съгласно интернационалните и националните управления за диагностика и лекуване.

" Целта на всички нас е като Отбор с задача да работим за по-добрата осведоменост на популацията за аргументите за поява, рисковите фактори и признаците на болестта. Идеята ни е още веднъж да включим и известни лица като посланици на акцията, с цел да достигнем до оптимален брой хора ", съобщи доцент Димитър Петков, ръководител на БНДСЕХА.

" Наблюдаваме задълбочаващата се наклонност от ден на ден българи да развиват признаци на разширени вени в резултат на обездвижването и изолацията, наложена от пандемията. "

" Мнозина от тях подценяват първите признаци и не търсят своевременна помощ от доктор експерт. Отделно от това, тревожна е статистиката от последната година, че все по-голям % от новодиагностицираните пациенти са хора на междинна възраст сред 30-50 година, което приказва за " подмладяване " на болестта. Още по-притеснителен е фактът, че половината от тях не са били лекувани, макар че са имали признаци от две и повече години ", означи още доцент Петков.

За да спомогне за популяризирането на изгодите от навременното лекуване на пациенти във всички стадии на хроничната венозна болест, лице на акцията за трети път става едно от най-обичаните лица на българската сцена – Деси Бакърджиева. Водена от разбирането си за значимостта от поддържането на деен метод на живот, актрисата се причислява към #ОтборСМисия и още веднъж подава ръка на самодейността, с цел да спомогне информацията за болестта да доближи до повече хора. Ето какво споделя тя по отношение на акцията:

" Разширените вени са положение, което доста постоянно се подценява, когато казусът не е на разположение. "

" Липсата на придвижване води до застояване на кръвта и при хората с проблеми с вените може да аргументи затруднения като тромбофлебит или нещо още по-сериозно като дълбока венозна тромбоза. Venite.bg, дружно с Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, за следващ път приготвят поредност от начинания, в които аз съм повече от щастлива да се включа.

Винаги съм считала, че упражненията вкъщи или на открито са от голямо значение за нашето здраве. Всъщност един от главните фактори за появяването на болестта е обездвижването, само че и прекомерното стоене прав, присъщо за моята специалност, също не е потребно. Ето за какво имам вяра, че човек би трябвало да води деен метод на живот, а в случай че би трябвало да обърна внимание и на естетическата част на казуса, то разширените вени са мотив и за сериозен дискомфорт, заради утежняване на външния тип на краката ни. Време е да спрем да се срамим и да се погрижим за своите крайници, тъй като те го заслужават. Но е и време да разбираем на хората, че грижата за нашите вени би трябвало да стартира от вътрешната страна на открито - с офанзива против венозното инфектиране, което в действителност стои в основата на казуса ", споделя Деси Бакърджиева.



От своя страна доцент Петков показва, че хроничният и напредничав темперамент на венозната болест изисква провеждането на редовно и дълготрайно лекуване с венотонични лекарства, съгласно най-новите научни доказателства и рекомендациите на водещите специалисти. Те са залегнати в неотдавна направеното Консенсусно мнение за лекуване на ХВБ.

" Ключова е ролята на всички нас - здравните експерти – съдови хирурзи, ангиолози, общопрактикуващи лекари, фармацевти, които би трябвало да обясняваме на пациентите, че така наречен разширени вени не са единствено козметичен проблем, а заболяване, в основата на което стои венозно инфектиране. Важно е да противодействаме на този инфекциозен развой и да наблегнем на нуждата от навременна и непрекъсната грижа за венозното здраве, както при всички останали хронични болести като артериална хипертония, диабет и други ", отбелязва още доцент Петков.

Според него е от извънредно значение хората да са добре осведомени за главните рискови фактори за развиване на болестта: наднормено тегло, липса на придвижване, небалансиран хранителен режим, фамилна обремененост. Освен това, при поява на тревожни признаци като отмалялост в крайниците, болежка и тежест, крампи и подуване, е належащо пациентите да потърсят своевременна консултация с медицински експерт.

Организаторите насочат и следващо предизвикателство към хората с концепцията да ги подтикват да се движат интензивно през идните летни месеци. Инициативата, която предходната година стимулира стотици хиляди души да вземат участие и да изминат дружно 10 млн. крачки, в този момент се разпростира повече. От май до септември 2022 година хората ще имат опция да се включат в " Пътешествие с задача из Европа ". Така всички участници в " Отбор с задача " в тазгодишната конкуренция ще могат дружно да реализират още по-голямата цел от 12 млн. извървени крачки . Локациите ще включват освен красивите направления в България, както беше предходната година, само че и разнообразни страни в Европа.

Всеки участник ще може да следи броя на извървените крачки във фейсбук групата Пътешествие с Мисия и на уеб страницата. Запленяващият танц " Краченица ", основан особено с грижа за дейни и красиви крайници, също ще има значимо място в тазгодишната акция. Всяка стъпка от специфичната хореография усъвършенства венозната циркулация, тонизира и подкрепя чувството за лекост.

Може да научите повече за хроничната венозна болест или така наречен разширени вени на

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР