Очаквам през зимата да се похарчат много повече средства за

...
Очаквам през зимата да се похарчат много повече средства за
Коментари Харесай

Възстановяването ще е трудно, заради похарченото

Очаквам през зимата да се похарчат доста повече средства за справяне с рецесията, това ще се отрази в доста по-бавно и едва възобновяване. Това сподели някогашният министър на външните работи и евродепутат, член на АБВ Ивайло Калфин пред Дарик радио.

" Правителството подхващаше ограниченията, в това число и икономическите, все едно това е рецесия, която ще мине за два месеца. За страдание, лятото беше изпуснато за доста ограничения, които трябваше да се вземат. Ние виждаме, че когато има напън върху една система, както е здравната, всичките и недостатъци се демонстрират и в този момент сме очевидци на това нещо. Това не може да се каже положително ръководство на рецесията от позиция на това спокойни ли са хората, че в случай че нещо им стане, ще има кой да им каже дали им има нещо и да получи съответна грижа ", разяснява Калфин.

" Европейските страни изляха големи пари при започване на рецесията, с цел да могат да поемат първия потрес и в този момент са доста по-подготвени. България тъкмо противоположното - явно, поради предизборни цели първоначално се говореше за ужасно доста пари, а в действителност се похарчиха доста малко. До този миг е по този начин. Очаквам зимата да се похарчат доста повече средства. Това ще се отрази в доста по-бавно и едва възобновяване "

Той изясни, че обществената политика е политика, в която би трябвало да се подкрепят хората с по-ниски приходи, с цел да бъде тя ефикасна. Калфин добави, че би направил безвъзмездни детските ясли и детските градини за всички деца и да бъде обществена услуга, а не да се раздават пари, които ще се обезценят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР