БСП няма да подкрепи първия и втория мандат - имаме

...
БСП няма да подкрепи първия и втория мандат - имаме
Коментари Харесай

Иван Петков: БСП се нуждае от чуваемост на младите в партията

„ Българска социалистическа партия няма да поддържа първия и втория мандат - имаме решение на Националния съвет на партията. За третия мандат още веднъж ще съберем нашия групов орган и ще решим. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Петков пред радио „ Фокус “.

Според него нови предварителни парламентарни избори ще срутен още повече легитимността на Народното събрание и политиците би трябвало да подхващат дейности, с които да върнат доверието на обществото към тях.

По думите на Петков войната на Българска социалистическа партия с Президентството е докарала на партията доста негативи. Припомняйки, че на два пъти президентската двойка е избирана с поддръжката на Българска социалистическа партия, той уточни, че на консултациите сред представителите на социалистите и президента е имало разговор.

Вътрешните битки и нападките са довели до ниския резултат на Столетницата на изборите, счита Иван Петков. „ Надявам се в този момент да има повече време за вътрешен разговор и да си кажем къде са ни грешките “, разяснява социалистът.

Като представител на Градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив, той показа безапелационната позиция на локалната конструкция за опазване на директния избор на ръководител на партията. „ Много се спекулира, че Националният съвет на 15 юни е желал да го отстрани. Напротив – заложен е в периодите на нашата отчетно-изборна акция “, акцентира Петков.

Мнението на Петков е, че Българска социалистическа партия ще има нов водач. Според него партията се нуждае от чуваемост на младите, от нови лица и от локални хора, които да съставляват социалистите в Народното събрание, вместо спуснати такива от София.

„ Да се спрат вътрешните войни, външните с президента и да търсим обединяването с левите обединения “, уточни пътя напред за Българска социалистическа партия Иван Петков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР