Очаква се стартиращите компании за електрически превозни средства в САЩ

...
Очаква се стартиращите компании за електрически превозни средства в САЩ
Коментари Харесай

Стартъпите за електромобили горят още повече пари

Очаква се започващите компании за електрически транспортни средства в Съединени американски щати скоро да разкрият въздействието на ценовата война, стартирана от Tesla. Предстои публикуването на тримесечните финансови доклади през идващите няколко дни, а вложителите чакат детайлности за това по какъв начин фирмите ръководят парите на фона на сушата при финансирането, написа Reuters.

Дори пазарният водач Tesla предизвести за „ бурни времена “, а даже обичайните производители на коли с по-дълбоки джобове, в това число Ford Motor, губят пари от електрическите автомобили. Свиването на финансирането към този момент взе първата си жертва – производителят на електрически камиони Lordstown Motors, който разгласи банкрут през юни.

Компаниите, в това число Lucid и Nikola, евентуално ще отчетат още едно тримесечие с бързо парично изгаряне, защото двете компании не престават да имат проблеми с производството и търсенето.

Единствените, които имат късмет с изключение на Мъск, са наследените автомобилни снабдители и към този момент те потвърждават, че губят пари с шепи, пробвайки се да влязат в играта на електрически автомобили “, сподели Томас Хейс, ръководител на хедж фонда Great Hill Capital.

Единственият открояващ се наподобява е подкрепената от Amazon Rivian Automotive, която евентуално ще регистрира троент скок на приходите до 983.1 милиона $ за тримесечието април – юни. Изходящият паричен поток на компанията евентуално се е забавил до 1.19 милиарда $ през второто тримесечие, което е спад с към 600 милиона $ по отношение на интервала януари – март, съгласно 13 анализатори, интервюирани от Visible Alpha. Брутната облага евентуално се е подобрила до минус 51.3% от минус 58.6%.

Конкурентните преимущества на Rivian блестят по-ярко, компанията се обрисува като основател на търсенето, като се има поради, че по-голямата част от нейните купувачи в никакъв случай преди този момент не са купували пикап “, сподели анализаторът на Needham Крис Пиърс.

Най-малко 8 анализатори са повишили целевата си цена за акциите на компанията, които са спечелили към 40% до момента тази година.

Lucid, който е мажоритарна благосъстоятелност на Фонда за обществени вложения на Саудитска Арабия, се чака да регистрира задълбочаващи се загуби в понеделник, откакто записва спад в производството през април – юни заради проблеми с веригата на доставки.

Планира се компанията да регистрира паричен баланс от 2.76 милиарда $ за интервала април – юни, по отношение на 900 милиона $ през предходните три месеца, откакто разгласи набиране на средства от към 3 милиарда $, съгласно шестима анализатори, интервюирани от Visible Alpha.

Nikola, която през май повтори предизвестието за проблеми с действието си, се чака да регистрира в петък 15% спад на приходите и възходящи загуби. Нейните акции се покачиха с близо 40% тази година, до момента в който компанията се пробва да понижи паричното изгаряне посредством съкращения и разпродажба на неотдавна добития бизнес за акумулатори. Това обаче към момента може да не е задоволително, с цел да отговори на потребностите от финансиране, споделиха анализатори.

Fisker, който има постоянни парични запаси и нападателна цел за доходност, се чака да регистрира в петък първите си доходи от продажби на коли, откакто компанията стартира доставки на своите Ocean SUV през тримесечието на юни.

Но компанията пропусна индустриалната си цел за тримесечието заради дефицит на части.

Инвеститорите ще се радват да видят числата за поръчките на Fisker, защото техният Ocean SUV не дава отговор на изискванията за федерален данъчен заем от $7500.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР