Очаква се рязко увеличение на резервациите за почивки в чужбина

...
Очаква се рязко увеличение на резервациите за почивки в чужбина
Коментари Харесай

Добра новина! Туристически бранш очаква увеличение на резервации за почивки в чужбина

Очаква се внезапно нарастване на резервациите за почивки в чужбина по време на късата есенна почивка на учениците в края на октомври, откакто английското държавно управление разгласи облекчение на разпоредбите за пътувания. Има обаче и недоволни, които считат, че министрите не са отишли дотатъчно надалеч с облекчаването на ограниченията.

Британският министър на превоза удостовери, че от 4 октомври отпада системата на зелени, жълти и червени описи. Вместо това ще има единствено " червен лист ", като идващите от страните в него на Острова ще не престават да се самоизолират за 11 дни в хотели, избрани от управляващите и да заплащат за това по 2285 паунда. За идващите от всички останали страни обаче отпада карантирирането и се трансформира режима на тестване.

Отпада пробата преди влизане в страната, а до момента в който за неимунизираните остава в действие PCR теста на втория ден след идването, то за изцяло имунизираните той отпада и ще бъде сменен с по-евтин антигенен подобен.

На този стадий облекченията се отнасят единствено за Англия, защото останалите елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – имат своя политика за пандемията.

Новината бе посрещната с облекчение от депутати и някои туристически организации и неотложно беше регистриран интерес за резервации за почивки в чужбина. Някои авиолинии обаче показаха недоволсто от това, че изцяло имунизираните, идващи в Англия, въпреки всичко ще би трябвало още веднъж да си вършат тест, па въпреки и по-евтин.

Бившият началник на " Бритиш еъруейз " и настоящ шеф на Асоциацията за въздушен превоз Уили Уолш сподели, че до момента в който оповестените в петък промени са стъпка в вярна посока, въпреки всичко е извънредно време да се отстрани цялата тази " разточителна и неуместно скъпа " система от проби за изцяло имунизирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР