Хората правят резервации на безплатни сайтове, след което ги продават

...
Хората правят резервации на безплатни сайтове, след което ги продават
Коментари Харесай

Вече се продават резервациите за топресторантите в Ню Йорк

Хората вършат резервации на безвъзмездни уеб сайтове, след което ги продават онлайн на предложилия най-висока цена.

Някои студенти работят в учебното кафене или в локалното кафене, само че Алекс Айслер, второкурсник в университета Браун в Роуд Айлънд, продава резервации за вечеря в някои от най-горещите заведения за хранене в Ню Йорк.

Той го прави посредством приложение, наречено Appointment Trader, където хората могат да платят за място на маса в някои от най-оживените места в града, като 4 Charles, Don Angie или Carbone, процедура, която си завоюва презрението на някои топ заведения за хранене и завоюва Айслер $100 000 през последните 19 месеца.

За елементарните нюйоркчани и туристи приемането на толкоз търсени места е съвсем невероятно, което прави платформи като Resy – известен и безвъзмезден уебсайт – главен център за обезпечаване на резервации. Работи с повече от 16 000 ресторанта по целия свят, само че за най-горещите заведения за хранене в Ню Йорк резервациите изчезват секунди след стартирането им онлайн.

Влезте в платформи като Appointment Trader, където хората могат да платят, с цел да изискат място - в допълнение към храната и напитките си, което елементарно може да добави до стотици долари на цени в Ню Йорк.

Ето по какъв начин работи платформата: нейните 15 000 продавачи събират най-хубавите резервации, които по-късно се разгласяват в Appointment Trader, където потребителите слагат своите предложения. Колкото по-високо е търсенето, толкоз по-висока е крайната цена.

„ Ако извършите нещата налични, хората ще заплащат пари за това “, сподели основателят на Appointment Trader Джонас Фрей, който изясни, че концепцията се е родила след разочароващ ден в DMV.

„ Имаше дълга опашка и се чудех по какъв начин е допустимо да не мога да платя, с цел да си уредя час? “ той сподели. „ Трябва да има търсене за това. “

След месеци на шифроване, Фрей започва Appointment Trader през 2021 година Той бързо видя внезапен скок на търсенето, само че не и за срещи с DMV. За резервации в ресторант.

Както се оказва, доста хора са подготвени да платят за достъп до елитно преживяване за хранене, съгласно Фрей. Appointment Trader е продал 5,7 милиона $ резервации през последната година, сподели той, като клиенти са купували приблизително 20 000 $ резервации дневно през последните седмици.

По-голямата част от приходите отиват при продавачите, като Eisler, а уеб сайтът получава понижение от 20% до 30%, сподели Фрей.

Айслер, топ продавач в платформата, чува за Appointment Trader по време на посещаване в Ню Йорк преди няколко години, когато самичък търси резервация.

„ Разбрах, че в случай че някой различен може да го продаде, за какво аз да не мога? Нямам какво да изгубвам “, сподели той. „ Така че, когато в последна сметка започнах, просто се събуждах в 9 сутринта или 10 сутринта, просто пусках телефона си на Resy, когато излязоха резервациите, и по-късно ги резервирах.

„ И тогава всичко просто се разви спираловидно оттова. “

Той сподели, че се пробва да балансира графика на часовете с бизнеса си, с цел да поддържа последния на повърхността.

„ Този ​​семестър аз персонално имам моите вторници без нищо - без часове “, сподели той. „ Така че вторник е нещо като деня ми за резервация. “

Той употребява десетки Resy сметки, имейли, програмирани ботове и даже разнообразни гласове, когато се обажда в заведения за хранене по телефона, сподели той.

„ Настроих аларми на телефона си, с цел да ми припомнят да продължа с Resy “, сподели той. „ И когато някой анулира резервация, получавам уведомление, че е свободна. Тогава или имам бот, който може автоматизирано да го получи вместо мен, или мога просто да го направя самичък.

Но той би трябвало да следи всичко, ако резервация бъде анулирана или акаунтът му бъде маркиран или от ресторант, който не желае резервациите му да бъдат препродадени, или от Resy.

„ Имах доста прекъснати сметки “, сподели той.

Представителите на Resy не дадоха отговор на настояванията за коментар, само че неговите правила и условия гласят: „ Няма да препродавате или разпространявате, или да се пробвате да препродавате или разпространявате каквито и да било резервации. “

Фрей сподели, че когато за първи път започва Appointment Trader, „ получихме куп писма за преустановяване и отричане “.

„ Нямаше толкоз доста отворени ръце “, сподели той. „ Те бяха по-въоръжени. “

Но защото уеб сайтът се разраства, някои заведения за хранене си партнират с него, като се съгласяват да попълнят предложения за Appointment Trader, като в същото време обезпечават понижение за себе си.

Но Сирия Алварес, управител на ресторанта на Tatiana, класиран номер 1 в Ню Йорк от The New York Times две следващи години, сподели, че практиката прави към този момент извънредните варианти още по-непостижими.

„ Много е неприятно за гостите, които се пробват да получат резервация по честния метод “, сподели Алварес. „ Покупката и продажбата на резервацията не е обвързвана с това кого познавате, а с това, което имате. “

Фрей твърди, че слагането на ценови етикет върху резервациите разрешава на повече хора да навлязат в света на извънредното хранене.

„ Има някои заведения за хранене в света, които са извънредно свръхпродадени, където в действителност можете да имате достъп единствено в случай че сте част от елита “, сподели той.

Алварес сподели, че не е сюрпризирана, че хората прибягват до закупуване на резервации тук-там като Tatiana, където основният готвач Kwame Onwuachi, ученик на „ Най-добър готвач “ и притежател на премията „ Изгряваща звезда “ на Джеймс Биърд, съчетава своето афро-карибско завещание с новия си Йорк Сити образование в менюто.

„ Имайки лист с чакащи от над 1200 души дневно, мога да си показва за какво ще бъде подобен % “, сподели тя.

Алварес сподели, че Татяна не продава резервации, които стават налични на Resy 20 дни авансово в 12 часа. ET, само че изчезват за по-малко от 30 секунди.

„ Гостите, които са чакали толкоз дълго време – месеци, може би година, може би часове на опашка на открито – постоянно споделят, че си е коствало чакането “, сподели тя.

Фрей отвърна: „ Чакането като цяло е нещо извънредно. Мисля, че би бил идеалният сюжет, в случай че нямаше време за изчакване, а просто цена, която би трябвало да се заплати. “

Източник: NBC News

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР