Обявявала ли е Япония извънредна ситуация заради здравна криза с

...
Обявявала ли е Япония извънредна ситуация заради здравна криза с
Коментари Харесай

Има ли турбо рак, причинен от РНК-ваксините срещу Ковид-19?

Обявявала ли е Япония " изключителна обстановка " поради здравна рецесия с така наречен " турбо рак "? И има ли нараснала смъртност от онкологични болести в следствие от РНК-ваксините против Ковид-19? разгласява инспекция на обстоятелствата.

***

Едно изказване още веднъж и още веднъж се появява в обществените мрежи към този момент няколко години. Става дума за по този начин наречения “турбо рак ”, който съгласно конспираторите се предизвиква от имунизациите против Ковид-19, създадени благодарение на иРНК (информационна рибонуклеинова киселина), изяснява АРД. Някои настояват, че броят на онкологичните болести се е нараснал след пандемията, а други - че смъртните случаи са повече отпреди. Вярно ли е това?

Няма никаква “извънредна обстановка ”

Новото развиване в тази тайна доктрина е обвързвано с едно японско проучване, което твърди, че потвърждава връзката сред РНК-ваксините и така наречен “турбо рак ”. Твърди се, че този отчет даже е провокирал “извънредна обстановка в опазването на здравето ” на Япония, написа АРД. Всъщност японското държавно управление в никакъв случай не е обявявало изключителна обстановка, обвързвана с онкологични болести.

Авторът на проучването твърди, че РНК-ваксините предизвикват “турбо рак ” - хипотетичен феномен, който няма нищо общо с научната терминология. Това разбиране не се употребява от медицински лица и учени.

Проучването не извършва това, което дава обещание

В проучването се твърди, че по време на пандемията от Ковид-19 в Япония се е следила " нараснала смъртност от рак след третата доза РНК-ваксина с липидни наночастици ”, написа АРД. Авторка на изследването е и педиатърката Мики Гибо, която твърди, че смъртността от ракови болести се е нараснала доста точно след третата имунизация през 2022 година.

Изследването обаче въобще не потвърждава изказванието си. Всъщност броят на смъртните случаи от онкологични болести на процедура остава неизменен през годините на пандемията от Ковид-19. Докато при редица типове рак смъртността понижава, при рака на яйчниците, левкемията, рака на простатата, рака на устната празнина, гърлото и панкреаса и рака на гърдата тя е била нараснала.

Прикрити са значими фактори

В изследването се обръща особено внимание на нарасналата смъртност от рак на гърдата. И въпреки самите създатели да признават, че след забележителния спад през първите години на пандемията от ковид броят на случаите се е върнал на равнищата отпреди пандемията, те цитират цифрата като доказателство в поддръжка на тезата си.

Германската асоциация по онкологичните болести разяснява пред АРД, че прегледите за ракови болести съвсем на всички места бяха анулирани или отсрочени по време на пандемията. Дългосрочните последствия от закъснелите или прекратени прегледи към момента не могат да бъдат оценени количествено, защото данните за смъртността или диагностицирането на напреднало заболяване се появяват в регистрите на раковите болести доста по-късно.

Проблематична методология

В изследването също си личат и проблеми с методологията - няма контролни групи, което е наложително за медицинските проучвания. Освен това то не се основава на данни, които създателите сами са събирали, а единствено на обществена статистика, която не съдържа никакви данни за това дали умрелите от ракови болести въобще са били имунизирани.

Дори единствено тези пропуски в изследването би трябвало да анулират опцията да се прави причинно-следствена връзка сред имунизацията и смъртността от онкологични болести, написа АРД. При това в Япония единствено две трети от популацията се имунизира против Ковид-19 с три дози, а мнозина използваха и имунизацията, която не работи с иРНК-технология.

Въпреки това създателите на проучването настояват, че нарасналата смъртност от рак най-вероятно е обвързвана с имунизацията с иРНК-ваксини против Ковид-19, а не с анулираните и отсрочени контролни прегледи на онкоболните. Авторите не дават и пояснение за тезата си, че точно имунизациите са в основата на казуса. В изследването въпреки всичко се признава, че са нужни спомагателни статистически данни за това дали умрелите са били въобще имунизирани.

Вулф Роведер, ARD
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР