Обявеният от зърнопроизводителите протест на 18-ти септември срещу разрешения внос

...
Обявеният от зърнопроизводителите протест на 18-ти септември срещу разрешения внос
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Премиерът кани зърнопроизводителите на среща заради протеста им

Обявеният от зърнопроизводителите митинг на 18-ти септември против позволения импорт от Украйна стартира да придобива все по-политичекски темперамент, само че държавното управление няма да се подаде на този шантаж. Това съобщи министър председателят Николай Денков.

Акад. Денков уточни още, че решението за освобожданаване на вноса е положително за стопанската система и не визира бранша на зърнопроизводство, както производителите настояват.

Той заяви още, че е поканил зърнопроизводителите на диалог на следващия ден и от тях зависи дали ще продължат разговора.

Цените на храните – освен на хляба и олиото, само че и на месото поради потреблението на фураж, зависят от вноса. А тях ги заплащат всички хора. Ако има обиден обособен бранш, ще му помогнем, увери Денков.

Официалната статистика ясно демонстрира финансовото положение на зърнопроизводителите: през 2022-а – годината на войната, те са отчели облага сред 20% и 25% по отношение на 2021 година „ Те споделят, че секторът умира, само че такива правила на облага в света в действителност са единствено мотив за злоба “, сподели акад. Денков.

Премиерът счита за неправилен и нездравословен за хората метода страната да подкрепя целия поземлен бранш: „ Тази година също има компании, които не престават да печелят. Но има и други, които са в усложнение и техните проблеми би трябвало да бъдат съответно адресирани. “

Той разяснява и спрения механизъм за наблюдаване на България и Румъния като триумф за работата на това Народно заседание и законодателната му стратегия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР