Обявената позиция на компанията Лукойл от 21 ноември изпълнява част

...
Обявената позиция на компанията Лукойл от 21 ноември изпълнява част
Коментари Харесай

Промяната доволни от решението на Лукойл, но искат дерогация

Обявената позиция на компанията " Лукойл " от 21 ноември извършва част от оферти от " Продължаваме промяната " план на решение за използване на дерогацията от 5 декември 2022 година с оглед понижаване на цените на горивата на вътрешния пазар, което ще докара до действително понижаване на цените на горивата у нас. Това декларират от Политическа партия по отношение на решението на " Лукойл ", че от 1 януари трансферира активността си напълно у нас и ще регистрира приходите си напълно в България, обявена през вчерашния ден от вицепремиера по икономическата политика Христо Алексиев.

" Приветстваме оповестените стъпки, които са залегнали и в нашия проект: прехвърляне на икономическата активност на " Лукойл " в България, както и използването на Глава III от Регламент 1854 за незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, посредством спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването ", показват от партията.

От " Продължаваме промяната " обаче виждат в съглашението на страната с " Лукойл " тревожна поръчка за заобикаляне на духа на контрактуваната от тях дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт и петролни артикули в Европейски Съюз.

" На първо място считаме, че това няма да бъде задоволително изискване за Европейска комисия. Преди три седмици Даниел Фери, представител на Европейска комисия, разгласи, че " лимитираната дерогация " цели " снабдяването на България с нефт поради характерната географска локация. Това не значи, че продуктите могат да бъдат изпращани до други европейски страни ". На второ място, припомняме, че концепцията на контрактуваната от кабинета " Петков " дерогация е ценовото преимущество на горивата, създадени от съветски недопечен нефт, да остава на българския пазар ", разясняват от Политическа партия.

От партията декларират още, че без дерогацията, България е щяла да е длъжна от 5 декември да спре вноса на съветски недопечен нефт, което да докара до дефицит на нефт и петролни артикули в страната. Настояват планът им за решение да бъде придвижен за гласоподаване от Народното събрание, макар че три от четирите точки в него към този момент са изпълнени от Министерския съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР