Обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества – хероин се

...
Обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества – хероин се
Коментари Харесай

Ръст на делата за държане на наркотични вещества в Районен съд – Кюстендил

Обвиняем в държане на високорискови наркотични субстанции – хероин се призна за отговорен пред Районен съд – Кюстендил и ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца, като ще заплати и „ санкция “ в размер на 2000 лева Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната. 37- годишният Методи Е. се призна за отговорен в това, че на 17.03.2023 година, на ул. „ София “ в гр. Кюстендил, без съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, е държал в себе си, в 8 обекта високорисково наркотично вещество - хероин, с общо тегло 0, 341 грама, на обща стойност 30, 69 лева

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В Районен съд – Кюстендил са формирани за разглеждане 13 наказателни каузи от общ темперамент с предмет – придобиване и държане на наркотични субстанции, за първите 3 месеца на 2023 година. За съпоставяне, за същия интервал на 2022 година те са били – 8. За цялата 2022 година, този тип каузи са били 27 на брой.

Осъдени за първите три месеца на годината, за държане на наркотични субстанции са 13 лица, като 12 от тях са признали виновността си и са постигнали съглашение с прокуратурата, което съдът е одобрил. Ефективно наказване „ отнемане от независимост “ е наложено на един обвиняем, за период от 7 месеца. Осем обвинени са с условно наказване „ отнемане от независимост “, от 3 до 8 месеца, с изпитателен период от по 3 години. На един обвиняем е наложено наказване „ пробация “ за период от 2 години, а на трима наказването е „ санкция “, поради минималния размер на наркотичното вещество и неговата стойност. Осъдените лица са на възраст от 18- 34 години.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР