Обвиниха двама германци за убийството на техен сънародник в Добрич

...
Обвиниха двама германци за убийството на техен сънародник в Добрич
Коментари Харесай

Обвиниха двама германци за убийството на техен сънародник в добричко село през 2021 г.

Обвиниха двама германци за убийството на техен съотечественик в Добрич през 2021 година. Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда акт против 60-годишния Ралф и 24-годишния му наследник Тим за жестокото закононарушение против различен немец в добричкото село Соколово, написа " Нова телевизия ".

Жертва на убийството стана 59-годишния Карстен Менке, чието тяло беше намерено разчленено в дома на обвинените. Разследващи тогава обявиха, че мястото на престъплението е като от „ филм на ужасите ”. Според държавното обвиняване, жертвата и убийците ѝ били в близки другарски връзки. Ралф доверил на потърпевшия за осъществена от него финансова машинация в Германия, в резултат на която отклонил и укрил забележителна парична сума. Той изискал помощ от жертвата да легализира тези средства у нас.

Пострадалият се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвинения, във времето тази спогодба няколко пъти се променяла, като той даже почнал да се усеща изнудван. При следващото посещаване на Карстен в дома му, на 20 октомври 2021 година, той взел решение да го убие, като въвлякъл в това и сина си. Жертвата е нападната в тил и убита с дървен сап и нож. За отклоняване на вниманието, татко и наследник поискали откуп от брачната половинка на убития, под предлог, че е похитен. Убийството му обаче беше разкрито за часове.

Предстои делото против двамата мъже да бъде планувано за разглеждане в Окръжен съд – Добрич. Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР