Общото събрание БОК утвърди българската делегация за ХХІII Олимпийски зимни

...
Общото събрание БОК утвърди българската делегация за ХХІII Олимпийски зимни
Коментари Харесай

19 състезатели ще представят България на зимната Олимпиада в Пьонгчанг

 Стефка Костадинова  delegacia-stefka_609x800  delegacia4_1024x487  delegacia3_1024x604  delegacia1_1024x581  delegacia_1024x643
Общото заседание БОК утвърди българската делегация за ХХІII Олимпийски зимни игри Пьонгчанг идващия месец. Делегатите взеха решение в най-престижната конкуренция на планетата България да бъде показана от 19 състезатели в 6 спорта.

Знаменосец на българската делегация по време на Откриването ще бъде Радослав Янков, заяви ръководителя на БОК Стефка Костадинова.

От 82 членове, на Общото заседание бяха показани 46, всички гласоподаваха състава на делегацията за ПьонгЧанг. Все още съществува опция да спечелим още една квота и да пратим 20-и състезател на Игрите. Това ще стане ясно до няколко дни след вероятно пренареждане на ранглистата в сноуборда, където сега Теодора Пенчева е първа запаса. В тази връзка Общото заседание упълномощи ръководителя Стефка Костадинова при нужда да утвърди измененията в състава на делегацията.

За първи път биатлонът е с най-вече представители в олимпийска делегация на зимни игри – общо 10, в този спорт сме с цялостни тимове при мъжете и дамите, което се случва за повторно след Албервил92. Общо в делегацията ни има както доста опитни спортисти – Сани Жекова и Мария Киркова са за 4-ти път на олимпиада, по този начин и 9 дебютанти, измежду които млади състезатели на 20 и 21 години. От спечелилите квоти за ПьонгЧанг най-млада е биатлонистката Милена Тодорова, която навърши 20 години преди пет дни. Алберт Попов и Йордан Чучуганов са по на 21 години. Най-възрастен е биатлонистът Михаил Клечоров – на 35 година

Специален посетител на Общото заседание бе Н. прочие посланикът на Република Корея в България Шин Бу-нам, който срещна присъстващите с подготовката и с последните вести към Игрите.

„ Сега за ПьонгЧанг в състава имаме сегашен притежател на Световна купа, имаме и европейски първенци в зимните спортове. Радослав Янков и Сани Жекова са в международния хайлайф и са две от огромните ни очаквания в сноуборда. Красимир Анев и Владо Илиев са европейски първенци в биатлона, където при мъжете също имаме своите шансове. И в двата спорта всичко зависи от едно трептене, така че дано им пожелаем триумф, да имат ден и шанс в ПьонгЧанг и да покажат максимума тъкмо по време на Олимпиадата, “ сподели ръководителят на БОК Стефка Костадинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР