Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини срещу COVID-19 от логистични пунктове.

...
Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини срещу COVID-19 от логистични пунктове.
Коментари Харесай

Личните лекари ще имунизират с предимство 60-годишните от понеделник до четвъртък

Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини против COVID-19 от логистични пунктове. От понеделник до четвъртък персоналните лекари ще ваксинират най-вече жители над 60 години.

До на следващия ден, 18 май, районните здравни инспекции в страната следва да дефинират логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е належащо и в отдалечени обитаеми места.

Ангажимент на РЗИ е ежеседмично да доставят до пунктовете декларираните от общопрактикуващите лекари количества ваксини против COVID-19.

Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите имунизационни центрове в страната ще ваксинират жители над 60 години.

В този интервал се позволява имунизиране на лица и под 60-годишна възраст, в случай че са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна непълнота, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни болести и онкологични болести или други по преценка на лекаря.

В дните от петък до неделя в това число ваксина против COVID-19 ще получават всички искащи лица , по реда на тяхното записване.

Това гласи заповед на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, издадена през днешния ден.

В нея се показва, че общопрактикуващите лекари дават на РЗИ описи на трудноподвижни лица и на лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони, които желаят да бъдат имунизирани против COVID-19.

След приемане на описите районните здравни инспекции провеждат мобилни имунизационни екипи, които да извършат имунизацията в най-кратък период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР