Общопрактикуващите лекари от София-област изпратиха писмо до министъра на здравеопазването

...
Общопрактикуващите лекари от София-област изпратиха писмо до министъра на здравеопазването
Коментари Харесай

Възмутени джипита с писмо до Ананиев

Общопрактикуващите лекари от София-област изпратиха писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. В него медиците акцентират следната позиция: Възмутени сме от посланията на ръководещите!

" Едва ли доктор би работил в изискванията на зараза без да вземе нужните защитни ограничения, в случай че има опция. Нека да си спомним месец март - всичко внезапно изчезна – нямаше дезинфектанти, нямаше маски, нямаше алкохол, ръкавици... И в тези условия лекарите бяха на своя пост, помагаха на нуждаещите се, лекуваха... Поеха риска от заразяване, не стопираха работа, спасяваха хора... ", се споделя още в позицията.

И допълват: " Рискът при нас е доста по-голям, в сравнение с е в магазина, в парка, в спортната зала. Ние всекидневно преглеждаме и лекуваме заболели, не знаем кои от тях са инфектирани и кои – не. Медиците боледуват повече! Вирусът циркулира в обществото и никой от нас няма гаранция, че болният пред него не е болен от КОВИД, или притежател. За нас, ОПЛ, „ грижата “ беше - 2 негодни маски! Не сме на първа, втора, десета или каквато и да е линия. Нямаме достъп до проучвания – за нас самите. Не сме приоритет на държавното управление. У нас е по този начин... Резултатът е изтъкнат. Болниците във Видин и Сливен бяха първите. Това ще се случи в цялата страна. В близко или по-далечно бъдеще. И всички лекари ще бъдат упрекнати за това, че всекидневно дават всичко от себе си, с цел да оказват помощ на болните. За някои от тях това ще свърши съдбовно – към този момент загубихме двама сътрудници, безконечна им памет! Те са първите, само че надали ще са последни, за жалост... ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР