Севернокорейски медии публикуваха снимки, на които портретът на лидера е

...
Севернокорейски медии публикуваха снимки, на които портретът на лидера е
Коментари Харесай

Северна Корея за първи път показа портрет на Ким Чен-ун, окачен редом с тези на неговите предшественици

Севернокорейски медии разгласиха фотоси, на които портретът на водача е окачен на видно място до тези на татко му и дядо му, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че по този начин той явно желае да затвърди статута си на водач, еднакъв на своите прародители.

Снимките евентуално са първия случай, в който държавните медии разгласяват портрет на сегашния водач, подложен до тези на дядо му, създателя на страната Ким Ир-сен, и на починалия му татко Ким Чен-ир, управлявал страната до неочакваната си гибел през 2011 година

Фотографиите, направени при откриването на ново учебно заведение за подготовка на фрагменти за ръководещата Корейска трудова партия, демонстрират великански портрети на водачите от три генерации, сложени на фасадата на внушителната сграда.

На други фотоси, Ким е сниман да приказва пред свои сподвижници, измежду които и ръководителя на Кабинета на министрите, в класни стаи, в които портретите на триото са окачени над черната дъска.

По време на церемонията по разкриване на учебното заведение, Ким сподели, че местоположението му е определено по този начин, че да бъде покрай двореца, където са заровени Ким Ир-сен и Ким Чен-ир, „ тъй че великите водачи да могат да чуят всяка дума и всеки шепот на учениците “, заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).

Държавната медия не разяснява желанията, които стоят зад слагането на портретите, нито сподели дали това се е трансформирало в стандарт в цялата страна за всички публични места и класни стаи.

Семейната династия Ким, която ръководи Северна Корея от основаването ѝ след Втората международна война, се стреми да укрепи властта си, като построява към себе си фетиш към личността.

Друг скорошен ход, който наподобява имаше за цел да усъвършенства имиджа на, беше стартирането на оптимистична ария, възхваляваща го като „ другарски татко “ и „ популярен водач “, в музикален клип, в който севернокорейци от всички сфери на живота пеят текста.

Появиха се и спекулации, че прекратяването на използването от страна на държавните медии на термина „ Ден на слънцето “ за изложение на празника за годишнината от рождението на Ким Ир-сен е било за да се избегне похищение на вниманието от сегашния водач, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР