Oбщoнационална стачка на медиците в държавните болници в Гърция обяви

...
Oбщoнационална стачка на медиците в държавните болници в Гърция обяви
Коментари Харесай

Гърция: Стачкуват лекарите от държавните болници в цялата страна

Oбщoнационална стачка на медиците в държавните лечебни заведения в Гърция разгласи от тази заран синдикатът на лекарите от държавните лечебни заведения, съобщи БНР. Стачката е 48-часова и през това време ще в тях ще се обслужват единствено незабавни случaи.

Медиците минаха през днешния ден към национални митинги, откакто няколко пъти организираха почасово прекъсване на работа, и изпратиха настояванията си към здравното министерство, което отхвърли да ги извърши.

В послание към държавното управление и към пациентите лекарите упорстват за доста нарастване на заплатите, които съгласно протестиращите не са изменени от 15 години. Медиците са възмутени от мизерното възнаграждение на ексклузивен труд и наряди.

Във всички държавни лечебни заведения липсват експерти, лекарите упорстват да се назначават такива на непрекъсната работа. Липсата на лекари от разнообразни специалности се дължи на обстоятелството, че опитните медици отпътуват на работа в чужбина при по-добри условия на труд и възнаграждение. Това обявиха протестиращите пред медиите.

За безвъзмездни здравни качествени услуги за всички упорстват протестиращите през днешния ден гръцки лекари.

Подготвя се протестна проява пред Министерството на здравеопазването. В отбрана на настояванията на лекарите се оповестиха опозиционните партии и сдруженията на пенсионерите в цялата страна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР