Общо 92-ма души бяха задържани в Турция по подозрение за

...
Общо 92-ма души бяха задържани в Турция по подозрение за
Коментари Харесай

Над 90 задържани в Турция по подозрение за връзки с ДАЕШ

Общо 92-ма души бяха арестувани в Турция по съмнение за връзки с терористичната организация " Ислямска страна " (ДАЕШ). Това заяви министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая в акаунта си в обществената мрежа Екс.

В рамките на антитерористичната интервенция на полицията, осъществена по едно и също време в 26 окръга, измежду които Айдън, Текирдаг, Адана, Анкара, Анталия, Истанбул, Измир, Коня, са били арестувани 92-ма души, обвинени във връзки с ДАЕШ, посочи Йерликая.

Няма да позволим на терористичните организации и на техните помощници „ да дишат “. Нашата битка против тероризма ще продължи, до момента в който не бъде обезвреден и последният терорист, съобщи турският вътрешен министър.

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха " Ислямска страна " в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР