Общо 43 заявки тази година са постъпили за участие в

...
Общо 43 заявки тази година са постъпили за участие в
Коментари Харесай

Общо 43 заявки тази година са постъпили за участие в Писта Стара Загора

Общо 43 поръчки тази година са постъпили за присъединяване в автомобилното съревнование " Писта Стара Загора " на 30 септември и 1 октомври, заяви на конференция зам. кметът на общината Красимира Чахова.

Възобновената преди три години конкуренция, която е кръг от Националния шампионат, ще събере на източния пътен възел на града водачи от разнообразни краища на страната.

Техническият обзор стартира в 8:30 часа в събота, а тренировките започват в 13:00 часа. Организаторите канят всички почитатели на спортните коли, с цел да прегледат от близко возилата и да се срещнат със спецификите им.

В събота, сред тренировките ще има и нещо ново - публично показване на група Eneos.

" Тази година участваха единствено на Писта Калояново, а следващата година чакаме да бъдат публично оповестени за обособен клас. Те ще бъдат при нас като атракция ", заяви Илия Бояджиев, ръководител на уредника АСК Стара Загора.

Рев на мотори ще се чува още от съботния ден, когато са квалификациите за шампионата, а в неделя формалното разкриване ще се състои в 10:00 часа, като първият старт ще бъде в 10:30 часа. Трасето е непроменено - 2.8 км, както и групите - " Спорт ", " Тунинг " и " Макси ". Организаторите са планували и атрактивна съпътстваща стратегия.

Участниците в " Писта Стара Загора " още веднъж ще поддържат самодейността, целяща повишение на сигурността на придвижване - " Аз съм бъдещето. Пази ме! ".

" За нас това е не е единствено акция, това е идея, тъй като високите скорости са за проведените мероприятия, на пътя би трябвало да съблюдаваме разпоредбите ", акцентира Албена Стоянова, секретар на АСК - Стара Загора.

В края на надпреварата, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специфични купи - приз " Fair Play водач ", който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, щерка на първенеца на България и член на УС на БФАС Георги Петров и " Купата на кмета ".

Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по авто спорт, с поддръжката на Община Стара Загора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР