Общо 31 състезатели от тринадесет вида спорт са номинирани за

...
Общо 31 състезатели от тринадесет вида спорт са номинирани за
Коментари Харесай

31 са номинираните състезатели за отличието Спортист на годината в Плевен

Общо 31 състезатели от тринадесет типа спорт са номинирани за оценката Спортист на годината на община Плевен. Това се показва в анкетата, направена от отдел " Спорт " в локалната администрация, посредством която би трябвало да се класират най-хубавите спортисти за 2022 година.

Сред номинираните са четирикратната носителка на премията Ивет Горанова (карате), тенисистката Йоана Константинова, класирала се на трето място на Европейско състезание до 16 години при двойките, хандбалистите Иван Петков, Румен Ангелов и Кристоф Маринов, които станаха първенци на България до 16 години като част от хандбален клуб Полюс ТМ и други.

В категорията " Перспективен играч до 14 години " са номинирани 32-ма спортисти от единадесет типа спорт. За Отбор на годината изборът е сред шест кандидатури – баскетболният Спартак, Спортен клуб по битка, Клуб по бойни изкуства Петромакс, Стрелкови клуб Виа, футболния Спартак " и хандбалния Полюс - ТМ.

Шестима са номинираните треньори за номер 1 за годината – Любка Валентинова (спортни танци), Красимир Бислимов (футбол), Йонко Вутов (хандбал), Светлин Шиндов (борба), Никола Николов (лека атлетика) и Илия Кирилов (стрелба).

Номинациите и в четирите категории на класацията Спортист за 2022 година на Община Плевен са подадени от спортните клубове в общината. В момента тече процедурата по гласоподаване, която би трябвало да завърши до 30 ноември. Подадените анкетни карти ще бъдат систематизирани от комисия с ръководител заместник-кметът Стефан Милев, сподели за Българска телеграфна агенция Ирена Николова, шеф на отдел " Спорт ".

Очаква се в дните преди Коледа да се организира и церемонията по награждаване на най-изявените спортисти, треньори и тимове на Плевен за 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР