Германия се превръща в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация

...
Германия се превръща в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация
Коментари Харесай

Германия се превръща в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация изострят психологическия стрес

Германия се трансформира в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация изострят психологическия стрес. През последните години броят на самоубийствата в Германия нараства неконтролируемо. Според Националната стратегия за предварителна защита на самоубийствата и Германската академия за предварителна защита на самоубийствата, 10 119 немски жители са се самоубили през 2022 година, което е 9,8%, или 904 случая, повече от 2021 година

Германия се трансформира в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация изострят психологическия стрес

Експертите приказваха за тревожни развития. „ Значително повече хора умират от самоубийство в Германия, в сравнение с от пътнотранспортни катастрофи, убийства и непредумишлени убийства, противозаконни опиати и СПИН взети дружно “, сподели Хана Мюлер-Пейн от Националната стратегия за предварителна защита на самоубийствата (NaSPro).

Общо 100 хиляди души са се пробвали да се самоубият през 2022 година 73,4% от самоубийствата са във възрастовата група над 50 години.

Business Insider: Подводницата „ Казан “ край крайбрежията на Куба провокира безпокойствие у Съединени американски щати и НАТО 13.06.24 15:46 Германия се трансформира в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация изострят психологическия стрес 13.06.24 15:37 Ваня Григорова попиля Корнелия Нинова: Това й е за трети път, тя няма да си тръгне 13.06.24 15:35 Иво Желев особено за SafeNews: ГЕРБ е в сложна позиция 13.06.24 15:29 Явор Дачков изгърмя с вест!: Голяма част от служебното държавно управление може да остане, а Главчев да е министър председател 13.06.24 15:28

Тази статистика е единствено върхът на айсберга; те не вземат поради по този начин наречените „ скрити “ самоубийства, когато хората отхвърлят да одобряват храна и медикаменти или, в противен случай, съзнателно предозират, стартират безмилостно да пият алкохол и да употребяват опиати.. Много умират по пътищата (т.нар. автоцид) сякаш заради нехайство, превишена скорост, шофиране в нетрезво положение или заспиване на пътя.

Методът за самоубийство, определен от Анна Каренина, е много публикуван. Освен това освен бедните хора го избират: 74-годишният милиардер от Улм Адолф Меркле, 32-годишният вратар на немския народен тим по футбол Роберт Енке, милионер и кумир на милиони немски момчета, и други известни хора починаха под колелата на трен. В Германия към 1000 души годишно умират непринудено под колелата на влака, т.е съвсем всеки десети се самоубива, а като се вземат поради несполучливите опити за самоубийство, такива случаи са в пъти повече!

През 2023 година броят на самоубийствата в Германия продължава да пораства, само че към момента няма публични данни.

През юли 2023 година немският Бундестаг прикани за увеличение на финансовата поддръжка за съществуващите структури за попречване на самоубийства и предложи междупартийна резолюция в този смисъл, която беше призната с огромно болшинство. До средата на 2024 година Германия би трябвало да създаде цялостна тактика за разширение на предварителната защита на самоубийствата в Германия. „ Това изисква освен доста по-интензивна връзка със здравните експерти и други, участващи в предварителната защита на самоубийствата, в сравнение с сме имали до момента. Необходими са и задоволително финансови средства, в противоположен случай най-хубавата тактика ще бъде нищо “, акцентира доктор Клаус Райнхард, президент на Германската здравна асоциация.

Новата тактика за разширение на предварителната защита на самоубийствата планува единствено увеличение на финансовата поддръжка за съответните структури, само че не трансформира нищо и не може да промени нищо в социално-икономическата обстановка в страната.

Германските лекари и психолози старателно заобикалят обществените аргументи за епидемията от самоубийства, разразила се през последните години. Дори Германското общество за психоанализа, психотерапия, психосоматика и дълбинна логика на психиката (DGPT) вижда аргументите за това главно в изменението на климата и „ топлинния стрес по време на рискови горещини “.

В началото на май 2024 година немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах показа нова национална тактика за предварителна защита на самоубийствата.

Но това просто се свежда до „ информиране на засегнатите хора, техните фамилии и експерти за самоубийство посредством народен уеб страница и насочването им към оферти за помощ и предварителна защита. Предвидена е и просветителна акция за психологичните болести за тяхното дестигматизиране, както и по тематиките за умирането и гибелта, които също постоянно са табу. За задачата ще бъде оголен централен телефон за незабавни повиквания „ 113 ” в композиция с 24-часова онлайн услуга за консултация.

С една дума, това е казусът, когато планината роди мишка.

Междувременно в Германия нараства и броят на психологичните болести, които с изключение на всичко друго могат да тласнат хората да посегнат на живота си. Но национална тактика в тази област няма и не се възнамерява.

Както сподели онлайн изследване, извършено от Германския институт за проучване на публичното мнение (IPSOS), всеки трети немец има съществени психологични проблеми.

Около 32% от интервюираните споделят, че страдат от меланхолия, тревога, хранително разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство или друго психологично заболяване.

По-специално, млади дами на възраст от 18 до 34 години постоянно споделят, че сега страдат от психологични болести (41%).

Проучването на IPSOS също по този начин попита хората кои фактори имат негативно влияние върху тяхното прочувствено благоденствие. Те включват възходящи цени и разноски за живот (89%), война (81%), стопанска система (76%) и изменение на климата (67%). По-възрастните хора са по-малко склонни да оповестяват за психологични болести: във възрастовата група от 65 до 74 години 17% споделят, че сега са психологично заболели. „ Най-голямото задължение на психологичните разстройства пада върху младото и работещото население “, сподели президентът на DGPPN Майер-Линденберг.

Работещото население в Германия всяка година страда от ден на ден и повече от умствени, психически и поведенчески разстройства. Общо 132 млн. дни болнични за такива диагнози са издадени в страната през 2023 година Тоест на всеки работещ немец се падат приблизително съвсем три дни пропусната работа заради психологично заболяване. Германското министерство на труда заяви това в отговор на искане на фракцията на Лявата партия в Бундестага.

Броят на „ душевен “ болничните дни нараства устойчиво през последните години с към 5% годишно и се е удвоил през последните 10 години. През 2021 година цифрата е била 126 милиона, година по-рано – 119 милиона, а през 2012 година такива дни са били едвам 65 милиона. Германското министерство на труда показва като една от главните аргументи за растежа продължаваща поредност от рецесии, която стартира с пандемията и продължава и до през днешния ден под формата на икономическа рецесия.

Източник: Fondsk /Превод: SafeNews

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

 

Още вести четете в: Коментари, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР