Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в

...
Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в
Коментари Харесай

Рекорд: 24 двойки ще участват в изборите за президент |

Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в ЦИК за присъединяване в президентската конкуренция на 14 ноември, което е връх в историята на България. На предходните избори през 2016 година кандидатските двойки бяха 23.

ЦИК сега ревизира дали всички постъпили подписки на всички претенденти съдържат нужните по закон 2500 подписа. Ако се откри, че при някои от кандидат-президентските двойки липсва нужният брой подписи, те няма да бъдат позволени в конкуренцията.

От всички 24 регистрирани двойки - 14 са на партии и обединения, останалите 10 са на инициативни комитети.

Кандидати издигнати от инициативни комитети

Подписката си през днешния ден внесе инициативният комитет, който издигна Лозан Панов за президент и Мария Касимова- Моасе за вицепрезидент. Подкрепа за Панов беше оповестена от “Демократична България ”.

От предприемчив комитет, с поддръжката на Българска социалистическа партия, беше повдигнат за втори мандат кандидатурата на сегашният президент Румен Радев и Илияна Йотова . Те са подкрепени и от коалиция " Продължаваме промяната "  на Кирил Петков и Асен Василев, партията на Слави Трифонов " ИТН ", както и обединението " Изправи се.БГ! Ние идваме ".

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева бяха издигнати от предприемчив комитет ръководен от някогашния народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков и получиха поддръжката и на партията на Бойко Борисов.

От предприемчив комитет е издигната кандидатурата за президент и вицепрезидент на някогашния чиновник на ДАНС Росен Миленов и Иван Иванов . Кандидатурата на известния с прякора си Чикагото Венцислав Ангелов също е подкрепена от предприемчив комитет. Ангелов е излежавал присъда за наркотрафик. Негов подгласник е Дарина Тодорова.

Като кандидатпрезидентски двойки, издигнати от инициативни комитети, на 14 ноември ще се явят: фолк певицата Луна Йорданова и Иглена Илиева, водачът на " Български народен съюз - Нова народна власт " Боян Расате и Елена Ваташк а, публицистиката Цвета Кирилова и Георги Татунов , агроекспертът Йордан Малджански и Илия Григоров , безконечния протестиращ Йоло Денев с Марио Филев . Списъкът се добавя от незнайните Марина Малчева и Савина Луканова , и Юрий Елисаветов с Иван Йорданов .

Партийните претенденти

Движение за права и свободи влиза в борбата за президент ръководителя си Мустафа Карадайъ и евродепутата Искра Михайлова, което е казус за придвижването.

Бившите съдружни сътрудници " Обединените патриоти " ще се конкурират за поддръжка на президентския избор. Вътрешна македонска революционна организация се явява независимо с кандидатпрезидентска двойка доцент Милен Михов и Мария Цветкова . Валери Симеонов играе в в коалиция с НФСБ, БДС " Радикали " и БНДС " Целокупна България " с претендент за вицепрезидент ръководителя на БДС Цветан Манчев.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров се явява на изборите подгласник Магдалена Ташева . От името на партия " Воля " ще се явят водачът ѝ Веселин Марешки и Полина Цанкова.

За националистическите гласове ще се бори водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов дружно с Елена Гунчева .

Сред останалите участници в президентската конкуренция издигнати от партии са упрекнатият в шпионаж в интерес на Русия и водач на " Русофили " Николай Малинов и Светлана Косева .

Журналистът Горан Благоев и Ивелина Георгиева са издигнати от " Национално обединяване на десницата ", (коалицията сред КОД на някогашния здравен министър Петър Москов и " Републиканци за България " на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов).

Лидерът на " Българска социалдемокрация " проф. Александър Томов също е претендент за президент в комплект с Лъчезар Аврамов. Сред партийните претенденти са Светослав Витков и Веселин Белоконски , издигнати от " Глас национален ", Георги Георгиев и Стоян Цветков (Българско национално обединяване - БНО) и Благой Петревски и Севина Хаджийска ( " Български съюз за директна народна власт " )..

Утре посредством чоп Централната изборна комисия ще дефинира номерата в бюлетините за гласоподаване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР