Общо 13 обвинени за участие в организирана престъпна група за

...
Общо 13 обвинени за участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Осъдиха група от 13 души за рекет и дрога

Общо 13 упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за държане и разпространяване на опиати в София и страната получиха ефикасни и условни присъди по досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура, оповестяват от държавното обвиняване.

Четирима от тях към този момент са преведени в Софийския затвор, откакто на 9 октомври 2020 година Специализираният углавен съд утвърди съглашението им с прокуратурата, имащо последствията на влезнала в действие присъда. Двама от участниците ще изтърпяват санкции от по 2 години и 2 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, наложени са им и по 10 000 лв. санкция. Другите двама - надлежно 1 година и шест месеца и 10 месеца отнемане от независимост, както и по 2500 лева санкция.

Условни санкции сред 2 години и 1 година и 8 месеца отнемане от независимост с изпитателен период сред 3 година и 6 месеца и 4 година получиха упрекнатите с по-малък интензитет на присъединяване в незаконната активност. Повечето от тях за наказани и на санкции от по 2500 лева

Всички наказани признаха виновността си за присъединяване в незаконната група, множеството от тях - за държане и разпространяване на наркотични субстанции, а двама – и за държане без позволение на муниции и за изнудване с физическа насила. Всички те ще би трябвало да платят солидарно 1685 лева разходи по делото.

Наркогрупата, наброяваща 17 лица, бе обезвредена на 18 ноември 2019 година Организаторът и началник на незаконното съдружие от този момент се укрива и материалите във връзка с него са отделени в друго дело. Трима от участниците отхвърлиха да сключат съглашение с прокуратурата и правосъдното дело против тях ще се преглежда по общия ред.

Събраните доказателства по досъдебното произвеждане сочат, че от началото на януари 2016 година групата е разпространявала в София и страната канабис, амфетамин, метамфетамин, екстази и редица други високорискови наркотични субстанции (т.нар. нови дроги). Различни количества опиати за десетки хиляди левове бяха открити в жилища в няколко столични квартала, в коли, в сервизни пространства, в хотелска стая на Гребна база „ Панчарево “, употребени от участниците. Действията по обезвреждане на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция.

Съгласно постигнатото съглашение, към 70 000 лв., добити от групата посредством незаконна активност, са отнети в интерес на страната. На потърпевшия от изнудване (извършено от участник в групата) са възобновени отнетите близо 13 000 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР