Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският

...
Общо 105 000 лева отпусна на днешното си заседание Министерският
Коментари Харесай

Отпуснаха 105 млн. лв. за нов заслон и ремонт на още три край Калофер

Общо 105 000 лв. отпусна на днешното си съвещание Министерският съвет за ремонт на три заслона, създаване на един нов подслон, както и за подкрепителен ремонт на пътеки в Национален парк " Централен Балкан " наоколо до град Калофер.

С осъществяването на ремонтните действия и построяването на нов подслон щ е се увеличи сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината.

По време на държавното съвещание кметът на Калофер Румен Стоянов означи, че ползата към този сектор на Национален парк " Централен Балкан " е огромен и новите и реновирани уреди ще са от изгода за туристите.

" Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове ", съобщи Румен Стоянов. Той разясни, че с отпуснатите от държавното управление средства ще стартират строителните и ремонтните действия незабавно щом времето го разрешава.

Премиерът Борисов изрази подготвеност при потребност държавното управление да отпусне и спомагателни средства. " 105 000 лв. поискахте, толкоз сме отпуснали. Ако е належащо, това е огромно трасе, отсреща сме да помогнем. Това е извънредно значимо за хората ", обърна се към кмета на Калофер министър-председателят.

Борисов означи още, че в региона се доизгражда и велоалея сред градовете Шипка и Казанлък, която се употребява от доста колоездачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР