Общинският съветник от Демократична България Методи Лалов отправи нови обвинения

...
Общинският съветник от Демократична България Методи Лалов отправи нови обвинения
Коментари Харесай

Методи Лалов с нови обвинения към съпартийците си от ДБ

Общинският консултант от " Демократична България " Методи Лалов насочи нови обвинявания и рецензии към съпартийците си. Според някогашния ръководител на Софийския областен съд сътрудниците му от СОС взимат непозволено хиляди левове за работа, която действително не са направили.Това Лалов направи с обява в обществената мрежа.

Той приканва водачите на Демократична България Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев да вземат най-сетне политическо решение общинските съветници от обединението да престанат да получават по над 2000 лв. на месец (над 24 000 лв. годишно) без действително да поставят подобаващ труд за присъединяване си в общински структури.

Лалов разкрива, че до този миг общинските съветници на Демократична България са взимали тези средства в интерес на партията.

Преди седмица той изиска оставките на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, както и на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които пък са в управлението на " Да, България ". Лалов упрекна Иванов, че оставя хора като Цонева и Мирчев да дерибействат. В началото на септември Лалов се отдръпна от поста ръководител на групата съветници на Демократична България в Столичния общински съвет.

Ето и какаво още написа Лалов във Facebook:

Призовавам Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ) и Владислав Панев ( " Зелено придвижване " ) да вземат най-накрая политическо решение общинските съветници от " Демократична България " в СОС да престанат да получават по над 2000 лв. на месец (над 24 000 лв. годишно) без действително да поставят подобаващ труд за присъединяване им в Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ) и Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия (ОГФМСП). Нали обещавахме и обещаваме да сме носители на смяната, а не да бъдем част от " Коалицията на софрата " в СОС.

Призовавам общинските съветници от " Демократична България " - Грети Стефанова, Симеон Ставрев и Тома Белев (СОАПИ), Марта Георгиева и Веселин Калановски (СОПФ) и Яна Тодоранова (ОГФМСП) да изоставен неотложно тези общински структури или да се откажат от незаслужените пари.

От самото начало в СОС упорствам тази кражба да се прекрати, а с помощта на мен тя беше понижена на половина - от 4000 лв. месечно на 2000 лв. месечно. Половин кражба, обаче, също е кражба, заради което непрекъснато упорствам - на вътрешно партийни срещи и обществено, това да бъде прекратено. (Моето противоречие с нея, както и битката ми за съблюдаване на устава, са в основата на партийната стигма, на която съм подложен.)

И в случай че преди оправданието на водачите на Демократична България беше, че Демократична България няма дотация, а средства от СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, могат да служат за прехрана на партиите в обединението, това към този момент не е по този начин. Отделен въпрос е, че е неприемливо разходване на средства за каквато и да е цел, в това число партийна, щом и самото приемане на средствата е неприемливо.

Преди близо година беше образувана работна група с присъединяване на представители на всички политически групи в СОС, както и на Борис Бонев, в която участвах и аз. Получената информация сподели ясно и изрично, че броят на общинските съветници в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, както и получаваните там хонорари са съзнателно раздути, а тези структури съществуват, с цел да може общинските съветници да си прибавят тлъсти суми към възнагражденията. Така се купува смирение, по този начин се обезпечава колаборация сред ръководещи и съпротива.

Всички участници в работната група, които са и вносители на отчета, гласуван на съвещанието на СОС, като се изключи мен гласоподаваха " за " опазване на настоящето състояние, както и за това общинските съветници да продължат да получават безобразно високи хонорари, въпреки и понижени на половина от досегашните (имената на вносителите на отчета са забележими на фотографията долу).

Гражданите са на улицата заради съществуването на такива " схеми ", в които вземат участие хора от всички политически групи, а и така наречен " самостоятелни ". Тези схеми няма по какъв начин да съществуват с моето познание и единодушие, в това число безмълвно и по тази причина ще продължа да пиша и приказвам по тематиката до реализиране на заслужено решение в интерес на публичния интерес

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР