Общинският оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община

...
Общинският оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община
Коментари Харесай

Извънредни мерки за ковид в още един град

Общинският действен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19 в Община Стара Загора вкарва нови противоепидемични ограничения. Считано от през днешния ден, е наложително носенето на персонални защитни средства в постройката на общинска администрация. Достъпът на чиновниците ще се реализира единствено от северния вход на постройката.

Използването на асансьори ще се прави единствено при сложени персонални защитни средства. В пространствата на Центъра за услуги и информация, офисите на локални налози и такси и кметствата на обитаемоте места, ще се прави цялостна стерилизация заран, преди започване процеса на работа с жители и в 13:30 часа, с 10-минутно спиране на работния развой.

Обслужването ще се реализира по един на гише, като редът ще се съблюдава извън на нужната отдалеченост. До второ разпореждане се прекратява достъпът на жители в приемните дни - вторник и четвъртък, по кабинетите.

Служителите ще обслужват посетителите в атриума на Община Стара Загора след осъществена телефонна връзка със съответния чиновник.

В транспортните средства обслужващи градски и междуселищен превоз ще се прави стерилизация на ръкохватки и подови настилки на всяка последна спирка. Гражданите, ползващи закритите площи на територията на " Автогара Стара Загора ", наложително би трябвало да носят персонални защитни средства.

В чакалнята ще се дезинфекцират повърхности, подови настилки, дръжки на порти и седалки, най-малко четири пъти през работното време, както и ще се прави постоянно проветряване на пространствата.

На територията на всички общински спортни зали на закрито, културни институти (театри, опера, музеи, библиотеки) и пенсионерски клубове ще се прави стерилизация не по-малко от 2 пъти на ден.

Помещенията ще се проветряват преди и след осъществяване на занимания, където е допустимо.

Посетителите на закритата част на " Централен общински пазар " би трябвало да носят персонални защитни средства, като се съблюдава нужната отдалеченост сред хората и да се проветрява на всеки два часа.

На климатичните системи на всички общински спортни зали на закрито и на всички културни институти ще бъде осъществявана ежемесечна профилактика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР