Общинските съветници от опозицията обявиха днес, че ще бойкотират днешното

...
Общинските съветници от опозицията обявиха днес, че ще бойкотират днешното
Коментари Харесай

Бонев и Демократична България бойкотират СОС в подкрепа на протеста

Общинските съветници от опозицията оповестиха през днешния ден, че ще бойкотират днешното съвещание на СОС, в символ на взаимност към митингите, които към този момент 15 дни се разрастват из цялата страна. Освен самостоятелният консултант Борис Бонев, към протеста се включиха и всички съветници на Демократична България. Като претекст те акцентират и неприемливия метод, по който ръководещите отхвърлят всички оферти на опозицията единствено тъй като не идват от тях.

„ С това деяние демонстрираме, че както и нашите съграждани, по този начин и ние можем да се обединим в името на национална идея. С сътрудниците загърбихме разликите по общинските тематики, с цел да дадем явен сигнал към обществото, че този метод на ръководство повече не може да бъде толериран. “ – съобщи Борис Бонев от Спаси София и добави, че съветниците от Българска социалистическа партия също са били поканени към обединено деяние, само че са избрали да заседават с ГЕРБ.

Според съветниците властническото държавно ръководство на ГЕРБ е пренесено и на локално равнище. Те споделят, че отчетите на опозицията постоянно не стигат до разглеждане, в нарушаване на Правилника на СОС, а ръководещата коалиция силово гласоподава отчети, противоречащи на публичния интерес. „ Докладите, предложенията и забележките на опозицията, без значение какъв брой аргументирани, нужни или смислени са те, постоянно се отхвърлят под строй. Без пояснение, без да се замислят, че по този начин работят в ущърб на ползите на софиянци. “ – добави Бонев и напомни за импортираните от него отчети през януари и февруари, които обратно на Правилника и етиката, бяха прегледани в комисиите едвам тази седмица, само че още веднъж бяха отсрочени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР