Общинските съветници от БСП в София настояха столичният кмет Йорданка

...
Общинските съветници от БСП в София настояха столичният кмет Йорданка
Коментари Харесай

БСП в София поиска спиране на поръчката за чистотата

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в София настояха столичният кмет Йорданка Фандъкова да спре пуснатата от нея преди седмица социална поръчка за сметопочистването в града. Тя е на стойност 435 млн. лева и ще дефинира кой да чисти 19 и половина региона в София през идващите пет години. Веднага след оповестяването на състезанието социалистите обявиха, че той е подранил, защото договорите с актуалните почистващи компании изтичат в средата на идната година.

Обявяването на поръчката в този момент значи, че ГЕРБ служебно желаят да си купят успеха на изборите през есента, безапелационен бе водачът на столичните социалисти и ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов. Според него този метод на деяние връзва ръцете на бъдещия кмет и на общинския съвет. Те ще би трябвало да се оправдават с предшествениците си и няма да могат да поемат отговорност за ставащото в сметосъбирането, заключи Паргов.

Българска социалистическа партия още веднъж попита за какво Фандъкова не извършва обещанието си от 2016 година да се върви към изземването на тази услуга от частни ръце и прекосяването й към общинското сдружение. Социалистите подсетиха, че поради това заричане още тогава бе гласувано отпущането на 3 млн. лева за техника на " Чистота-Искър ". Милка Христова, консултант от Българска социалистическа партия, напомни, че сдружението е било в положително финансово положение преди 3 години, само че от този момент върви надолу и през днешния ден има пагубни резултати. Предишното управление е обещано на прокурор, а инспекцията продължава да е засекретена от Фандъкова и да не се показва нито на сегашния Съвет на шефовете на " Чистота-Искър ", нито на нас - общинските съветници, изрази неодобрение Милка Христова. Според нея сега фамилия Тодориеви е обсебила общинската компания, в която се вихри корупция и източване на средства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР