Община Враца открива процедурата за кандидатстване по „Малки граждански инициативи“.

...
Община Враца открива процедурата за кандидатстване по „Малки граждански инициативи“.
Коментари Харесай

Сега е моментът! Дават до 3 бона на врачани да разкрасяват града

Община Враца открива процедурата за кандидатстване по „ Малки цивилен начинания “. Отделеният запас за тази година е 60 000 лв..
Традиционно в бюджета на локалната администрация са планувани средства за финансиране на планове за създаване и одобряване на обществени практики в грижата за запазване, възобновяване и обогатяване на околната среда. Общински съвет – Враца предизвиква гражданското общество да предлага и осъществя начинания, финансирани от общинския бюджет и ориентирани към възстановяване изискванията на живот в града и обитаемоте места на общината.
Чрез тези планове управителни препоръки на етажната благосъстоятелност и инициативни комитети осъществят обособяването тук-там за отдих и спорт в междублоковите пространства в града и кметствата на община Враца, както и възстановяване инфраструктурата на прилежащите околоблокови пространства и на терени в дребните обитаеми места. До този миг плановете се радват на голям интерес от жителите на общината. Изградените планове се поддържат от инициативните комитети и живущите в съответните квартали.
За обезпечаване еднакъв достъп на искащите да аплайват с планове, бистрота и изясненост на предстоящите резултати, избраните критерии и методика за оценка. Днес общинският съвет одобри разпоредбите за кандидатстване. Според тях не се планува създаване на нови детски площадки и уреди за игра с претекст, че оптимално допустимата сума по даден план е незадоволителна новоизградена детска площадка да се построи по този начин, че да дава отговор на условията за сигурност.
Предложението бе признато с 28 гласа „ За “, без „ Против “ и „ Въздържал се “.
Съветниците резервираха досегашния правилник оптималният размер на всяка финансирана разработка да не надвишава 3 000 лв.. Това значи, че тази година ще бъдат утвърдени най-вече 20 дребни цивилен начинания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР