При неизпълнение на работните графици ВиК – Варна“ ще налага

...
При неизпълнение на работните графици ВиК – Варна“ ще налага
Коментари Харесай

„ВиК - Варна“ ще налага санкции на строителните фирми при неспазване на работните графици

При несъблюдение на работните графици „ ВиК – Варна “ ще постанова корекции и наказания на строителните компании, оповестиха през днешния ден от сдружението, като цитират шефа му инж. Веселин Русев.

Той е отправил предизвестието на среща с компаниите реализатори на обектите по огромния план за водния цикъл на крайморския град. Повод за диалозите са били насъбраните проблеми, главно в местностите Траката и Пчелина, допълниха от сдружението.

Русев е настоял за ускорение темповете на работа, защото живеещите търпят от месеци неудобства, а придвижването на транспортни средства – частни и публични, е мощно затруднено. Той е изискал от компаниите и да стартират да възвръщат незабавно нарушените пътни настилки по улиците, където работата към този момент е завършила.

Срещите за отчитане на напредъка на компаниите по обектите от плана ще са всяка седмица, а при пораждане на нужда - и по-често, допълниха от сдружението.

Стойността на плана за водния цикъл на Варна е близо 138 милиона лв.. Очакванията са след осъществяването му повече от 330 000 поданици на града да имат усъвършенствано водоснабдяване и най-много канализация. В по-голямата си част планът ще е от изгода за живеещите във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. По проект в границите на плана би трябвало да бъдат построени и реконструирани 22,5 км магистрални и довеждащи водопроводи, 81 километра канализационни мрежи и нова канално-помпена станция, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР