Община Велинград стартира процедурата за отчуждаване на Културния дом, чрез

...
Община Велинград стартира процедурата за отчуждаване на Културния дом, чрез
Коментари Харесай

Отчуждават ключов за SPA столицата ни имот

Община Велинград започва процедурата за отчуждаване на Културния дом, посредством позволение от общински съвет за водене на договаряния за връщане от притежателя на парцела - акционерното сдружение “Карат-С”. Дружеството е притежател освен на постройката,но и на целия аграрен имот. Със свои решения Общински съвет към този момент раздели общия аграрен парцел на 3 обособени - два от новообразуваните имоти с предопределение за строителство на здания за бизнес, настаняване и развлечения, а последния е самата постройка с предопределение “За Културен дом и изложбена зала” с повърхност от 4 812 кв.м. и постройка със застроена повърхност 2 130 кв.м. Именно за последната част от трите обособени имота, общинска администрация отпред с кмета Костадин Коев внася план за решение, чиято цел е да се търси начало на договаряния за придобиване на парцела от притежателя “Карат-С” АД.

Връщането на Културния дом е програмна цел още от първия мандат на кмета Коев. Стартирането на процедура за водене на договаряния с сегашния притежател е следващата стъпка в реализирането на тази програмна цел. „ Трябва да търсим способи и благоприятни условия за възобновяване му, с цел да може най-сетне да оформим централното пространство на града, и то да придобие приключен образ и в него да бъде интегрирана постройката на Културният дом “, споделя кметът Коев.

Поради неналичието на бюджетни средства, общината ще се концентрира да предложи други налични запаси. Такъв запас са общинските земи, само че и тук има проблем, защото общината има дребен брой имоти в регулация, изясни Костадин Коев. „ За мен персонално е от изключителна значимост да оформим централната градска част, като зона за отдих,култура и развлечение “. Даването на старта на договаряния с решението от страна на Общинския съвет е нова опция за благоустрояване и оформяне на уютна градска среда в централната градска част.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР