Община Велики Преслав иска да обнови Градския парк на територията

...
Община Велики Преслав иска да обнови Градския парк на територията
Коментари Харесай

Велики Преслав кани творци

Община Велики Преслав желае да обнови Градския парк на територията на Историко-археологическия резерват и е оповестила конкурс за архитекти, художници и креативен ателиета.

2500 лева е първата премия за добър абстрактен план по какъв начин да бъде преустроено пространството, което е с повърхност 21 хектара. Втора и трета премия са надлежно 1500 и 1000 лева Крайният период за кандидатстване с истински решения е 11 декември, а на идващия ден ще ги прави оценка жури от експерти.

Конкурсът е предизвикателство, тъй като мястото се е трансформирало в обикнат туристически маршрут. Преди три години са правени усъвършенствания на централната алея и прилижащи площи, построено е и капково напояване. Нужни са обаче още усъвършенствания по озеленяване, осветление на региона, нови настилки и паркова мебел. Освен това, създателите могат да предложат основаване на подобаващи площадки с аспект към непокътнатите средновековни здания в резервата.

Избраният план ще бъде координиран с Министерство на културата. Паркът е основан през 50-те години на XX век, той е предпазена територия, само че е възложен за безплатно ръководство на общината до 2020 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР