Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващата тренировъчна

...
Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващата тренировъчна
Коментари Харесай

Ремонтират тренировъчната писта на стадион „Берое“ в Стара Загора

Община Стара Загора отбрани план за ремонт на съществуващата подготвителна (загряваща) лекоатлетическа писта на стадион „ Берое “. Общата стойност на плана е 1 109 217,87 лв. без Данък добавена стойност, които ще бъдат обезпечени от Министерство на младежта и спорта.

 

Спортното покритие на първите три коридора са с настилка вид шамот, а останали три коридора и „ зоната за отмора “  се планува да бъде с тартанова настилка. В настоящия си тип оборудването е с насипка с дребнокаменна секта, която е компрометирана и в неприятно положение. „ До момента в България няма построена лекоатлетическа писта в композиция шамот и тартан. Шамота е особонно подобаващ за спортисти в подготвителния интервал и за фенове на бягането, защото е мек като настилка и щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло “, обясни отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова. Тя добави, че ремонтните действия ще включват сред двете настилки  да бъде подложен линеен отводнител от полимербетон, който ще поема отводняването на тартановата настилка и няма да разрешава отмиването на шамота от 3-ти кулоар.

 

Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона ще бъде отстранено, а съвременно такова ще бъде построено в северната част на пистата. Ремонтните работи включват още създаване на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за настилката шамот. Ще бъде построено и ново ел.захранване за нужните уреди на поливната система.

 

Проектирането на ремонта на спортното оборудване е осъществено от „ Архитектурно студио Бояна “ ЕООД, които са проектанти и на осъществените през 2013г, ремонтни действия на формалната лекоатлетическа писта. „ Министерство на младежта и спорта, към този момент разгласи социална поръчка за избор на реализатор и искащите могат да аплайват до 25 януари “, добави още Чахова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР