Община Стара Загора бе единствената българска община, която бе част

...
Община Стара Загора бе единствената българска община, която бе част
Коментари Харесай

Стара Загора разкри кариерния си потенциал пред българската общност в Мюнхен

Община Стара Загора бе единствената българска община, която бе част от първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина, обединено от мотото „ Живот и кариера – за какво в България? “.

Част от него бе кариерното ревю с 20 щанда на български и интернационалните компании. Представители на Община Стара Загора - отдел „ Инвестиции ”, дружно с фирмите „ Regiocom ” и “Edynamix ”, както и с екипа на Индустриална зона „ Загоре “  се показаха с общ щанд. Те  демонстрираха от една страна по какъв начин локалната власт и бизнесът могат да работят взаимно за обща идея, а от друга разкриха преимуществата на града от позиция на положителните условия за живот и опциите, които предлага за кариерно развиване.
-->
Старозагорският щанд бе измежду най-посещаваните. Представителите на Стара Загора споделиха, че са провокирали интерес  измежду студенти, търсещи реализация след дипломирането си в Германия, само че също по този начин и измежду трайно открили се българи, които към този момент плануват своето завръщане.

„ На събитието имаше и доста наши съграждани, които бяха мощно разчувствани и впечатлени от присъствието на Общината в Мюнхен, както и от специфичния фокус, който уредниците сложиха върху града.  Хората са най-голямото благосъстояние на един народ, заради това и Община Стара Загора влага в тази посока. Градът е изцяло изменен с нова и съвременна визия, с реновирани учебни заведения и детски градини, с облагородени паркове и алеи. Работи се за стимулиране на бизнес средата. Съвместната самодейност на локалната власт и страната, които сътвориха една от най-модерните и изцяло приключени обособени индустриални зони – „ Загоре ”, е индикация за сериозността на всички ни за привличането на български и непознати компании “,  каза в своето изявление пред камерите на Bulgaria wants you Росица Райкова, шеф отдел „ Инвестиции ”.

Представители на Община Стара Загора на събитието, събрало близо 1000 сънародници в Мюнхен, бяха още младши специалистът на отдел „ Инвестиции “ Вероника Петкова, Радослав Танев – изпълнителен шеф на Институт по зоология „ Загоре “ и техническият помощник на зоната Антоанета Никова.

Българската общественост се срещна с изключение на с създателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов, по този начин и с президента Росен Плевнелиев (2012 – 2016 г.), журналистa Георги Тошев, продуцентa Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те описаха своите същински и вдъхновяващи истории по пътя им към триумфа, с цел да стимулират българите, че те са „ добре пристигнали “ назад в родината си и че България може да им даде също толкоз благоприятни условия и добър стандарт на живот, какъвто имат в Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР