Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за разширението и реконструкцията

...
Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за разширението и реконструкцията
Коментари Харесай

Пуснаха поръчката за входа на вътрешната магистрала на Пловдив за 19 млн. лева

Община Пловдив най-сетне пусна публичната поръчка за разширението и реконструкцията на Голямоконарско шосе. Тя е с планирана стойност от 19 млн. лв. с Данък добавена стойност, като предложения ще се събират до 12 септември.
Прочетете още
Строителните действия ще бъдат от землищната граница на Община Пловдив ( Царацовски пътен възел) до бул. „ Дунав”. Реконструкцията и разширението ще бъде по утвърден план – включва повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, ново кръгово кръстовище и локали. Също по този начин ще има нова ВиК мрежа, отводнителни уреди, напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветяване.

Максималният период на всички активност би трябвало да не е по-дълъг от 24 месеца. Припомняме, че средствата за ремонта са обезпечени от републиканския бюджет, като 50% ще бъдат преведени тази година и още 50% следващата година.

Голямоконарско шосе е така наречен формален вход на Пловдив от Автомагистрала „ Тракия”. Той е началото на проектираната вътрешноградска автомагистрала, залегнала в градоустройствените проекти от 70-те години на предишния век. Тя би трябвало да минава през целия Пловдив от въпросното шосе през бул. „ Васил Априлов”, пробива под Гарата и да се излиза на южното Околовръстно шосе.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР