Община Пловдив издава разрешителни на уличните музиканти веднъж годишно. За

...
Община Пловдив издава разрешителни на уличните музиканти веднъж годишно. За
Коментари Харесай

В Пловдив правят подписка срещу уличните музиканти

Община Пловдив издава разрешителни на уличните музиканти един път годишно. За последната година те са едвам 110 при 162 през 2021-ва.

Дейността на уличните музиканти сътвори напрежение в Пловдив. Отново на дневен ред е разногласието " за " или " срещу " уличната музика. Жители и работещи в центъра на града изпратиха до регионалния шеф подписка за ограничение на активността на уличните музиканти, предава Българска национална телевизия. 

Всеки ден Главната улица на Пловдив се оглася от гайди, цигулки, кавали, китари и барабани. Музиката не стопира часове наред, оплакват се участниците в подписката.

" Нямам нищо срещу, дано да излезат да си изкарат някой лев, само че да е всичко уравновесено сред нас и тях. Мен персонално ме нервират, отново споделям, от такава позиция на това, че свирят едно и също нещо непрекъснато " - споделя Павел Павлов, търговец и притежател на магазин.

Подписалите жалбата чакат от локалната власт да упражнява непрекъснат надзор и да вкара ред при изпълнителите, както и да не се употребяват озвучителни уредби.

" Напоследък все по-малко са проблемите, за благополучие. Най-вече проблеми има с продавачи от магазини, които стоят през целия ден и по този начин им е доста шумно. " - споделя Иван Аговски махленски музикант.

" Да, постоянно се случва. Правят им забележки и ги гонят. И на мен се е случвало, да. " - признава Наньо Лазаров от Калофер, махленски музикант

Дебатът за уличните музиканти се води всеки ден.

" Доволна съм. Работя си, свирят ми, готино ми е. Нищо срещу нямам тях. Трябва да го правиш от сърце и душа. Това е най-важното. Дали свириш подправено или не, ей тука, би трябвало да го правиш от сърце. " - счита Рени Джизакова

" Даже имаме клиенти в магазините и споделят: " Вас главите болят ли ви? Ние тука пет минути сме в магазина и не устояваме към този момент. " Аз дори съм подавал и в общината сигнал и те подвигат ръцете, споделят ние нищо не можем да създадем. " - ядосва се Павел Павлов

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР