Община Пловдив има готовност да премине към онлайн обучение на

...
Община Пловдив има готовност да премине към онлайн обучение на
Коментари Харесай

Пловдив в готовност за онлайн обучение на всички ученици заради вируса

Община Пловдив има подготвеност да премине към онлайн образование на всички възпитаници за ограничение на разпространяването на ковид. Това оповестиха от пресцентъра на общината, цитирайки заместник-кмета по обучение Стефан Стоянов.

По думите му провеждането на отдалечено образование във всички общински учебни заведения е допустимо с помощта на въведените облачни технологии в образователния развой, което дава опция на 100 % то да се реализира от разстояние посредством шерване на образователни материали и запаси сред учители, възпитаници и учебни заведения.



За задачата ще се употребяват всички над 170 подготвени преподаватели. Всички разказани запаси са налични в еднакъв тип на https://cloud.cct.bg, като са напълно на български език, изцяло безвъзмездни и освободени от лицензни и абонаментни такси за пловдивските учебни заведения.

Създадена е и организация във връзка с дезинфекцията на детските градините, яслите и учебните заведения, е споделил още Стоянов. Към момента сред 35-40 на 100 от децата посещават детските градини в сборни групи. Три пъти на ден в детските ясли се прави стерилизация, когато децата не са в стаите, като достъпът на родители до пространствата е стеснен.

Грипната почивка за учениците продължава в обособени области на страната

"От идната седмица сме подготвени да стартира естественият образователен развой. Изпратили сме всички инструкции за стерилизация, преди и след занятията, за съблюдаване на персоналната хигиена и проветряване на класните стаи ", прецизира Стоянов.

Той е подчертал, че прецизно ще се следи за заболели деца или чиновници, като се съблюдават всички разпоредби. Част от учебните заведения към този момент са почнали цялостната стерилизация, като се съблюдава описът от препарати, които би трябвало да се употребяват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР