Община Карлово изчаква подписа на министъра на иновациите в оставка

...
Община Карлово изчаква подписа на министъра на иновациите в оставка
Коментари Харесай

Карлово чака подписа на Лорер, за да статира ремонт за близо 2,7 млн. лв в Индустриалната зона

Община Карлово изчаква подписа на министъра на нововъведенията в оставка Даниел Лорер, с който ще може да се пристъпи към по този начин мечтаната реорганизация на трасе в Индустриалната зона на града. Това заяви за TrafficNews зам.-кметът по строителство Николай Цветков.

Вече е издадено решение на Министерски съвет, с което се отпускат малко на 2 690 000лв. за реконструкцията на ул. " Индустиална ". Към този миг д оговорът сред общината и държавното управление е в развой на прецизиране , само че към този момент има определена компания реализатор на ремонта.

Въпреки положителната и дълго чакана вест за вложители и стотици служащи в Индустриалната зона, карловци оповестиха, че излизат на митинг против неприятното положение на пътната настилка. Те се притесняват, че ремонтите се правят в полза на частни лица и вложители, а не в услуга на обществото:

„ Състоянието на улицата се неглижира от години. Управляващите единствено споделят, че се правят поправки, а аз работя в зоната от 5 години и в този интервал няма стопанисване. Дупките са напряко кратери и част от търговците не желаят да влизат в индустриалната зона, тъй като разрушават колите си. Това е огромна икономическа пречка за общината “, съобщи пред наш кореспондент Мануела Манева, представител на протестиращите карловци.



TrafficNews сложи настояването на жителите пред кмета Емил Кабаиванов, който увери, че всяка година се правят козметични поправки на пътя. Бюджетът на общината обаче разрешава единствено това, защото той обслужва общо 26 обитаеми места, добави той.

Зам.-кметът Цветков пък добави, че през 2020г. е употребен мотивът за поява на вложител от Клас А, поради което да аплайват по плана. Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ /Закон за поощряване на инвестициите/ капиталов план „ Диверсификация на съществуващото дружество на „ Ди Би Карго България " ЕООД “. Новоизграденият път ще бъде благосъстоятелност на община Карлово.

Проектът планува цялостна реорганизация – замяна на асфалтова настилка, замяна на осветяване, създаване на тротоарна повърхност. Той ще обхване километър и 500 м. (от км. 0+021,06 до км. 1 + 516,15).

Насроченият митинг ще блокира ул.„ Индустриална “, която води към едноименната зона в града. Той ще се състои на 4 юли/понеделник/ от 7:30ч. до 8:30ч.

Снимки на пътя през разнообразни сезони, предоставени от протестиращите:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР