Община град Добрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци

...
Община град Добрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци
Коментари Харесай

Община град Добрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Община град Добрич провежда акция за събиране на рискови боклуци от семействата, която ще се организира на 31.03.2022 година (четвъртък).

Мобилният сборен пункт ще бъде ситуиран на площад „ Цар Борис III “ – пред Концертна зала „ Добрич “ с работно време от 10.00 до 16.00 часа.

Безвъзмездно ще се одобряват следните типове рискови боклуци, формирани от семействата:
Живак и живаксъдържащи уреди – живак, живачни термометри и други уреди съдържащи живак;Лакове и бояджийски материали – лакове, бои, политури, разтворители и разредители за багра, терпентин, лепила, мастила; Домакински препарати и химикали – почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна отбрана и битка с вредители, киселини, основи, реактиви, химикали;Празни опаковки, обозначени със знаците за опасност;Фармацевтични артикули – медикаменти с изминал период.
Кампанията ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, свързани с попречване разпространяването на Коронавирус – 19.

Изхвърлянето на рисковите битови боклуци в общия поток смесени боклуци основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата за боклуци, заради което призоваваме жителите да се възползват от предоставената опция и да се освободят от наличните си рискови битови боклуци по време на акцията.

Кампанията се провежда със съдействието на „ Балбок инженеринг “ АД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР