Община Асеновград разкри нови работни места за специалисти в иновативна

...
Община Асеновград разкри нови работни места за специалисти в иновативна
Коментари Харесай

Община Асеновград разкри нови работни места в социалната услуга

Община Асеновград разкри нови работни места за експерти в новаторска обществена услуга, която ще се реализира за първи път на територията на града. Дневният център за поддръжка на лицата с увреждания и техните фамилии, в това число с тежки множествени увреждания в Асеновград обезпечава работа на екип от 13 чиновници. В услугата ще работят един шеф, по двама обществени служащи и рехабилитатори, психолог, трудотерапевт, арт терапевт, санитар, водач, хигиенист, а местата за здравна сестра и логопед са към момента свободни, както беше оповестено през вчерашния ден.

Центърът се осъществя по план. За задачата се прави повсеместен ремонт на II етаж от някогашния Дом за деца, лишени от наставнически грижи (ДДЛРГ) „ Таньо Войвода ” в Асеновград. Основната цел е да обезпечи качествена грижа за лица с увреждания. Чрез реализирането му ще бъде въведен новаторски модел на обществена услуга. Тепърва следва набиране на консуматори, условие към които ще е да са пълнолетни и да са поданици на община Асеновград. Целевите групи са лица с увреждания (включително с тежки множествени увреждания) в риск и техните фамилии, както и хора с увреждания, ползващи резидентни услуги. Планирано е потенциалът на услугата да бъде 30 места.

Различните действия, които ще се оферират в центъра, ще дадат благоприятни условия за компенсиране на дефицитите, в резултат на увреждането, за образуване на обществени умения и за независим живот, поддръжка за включване в просветителни действия и създаване на трудови привички. Всички консуматори ще имат подкрепяща среда за възстановяване изискванията на живота и бита си. Това ще улесни общественото им включване. Ще усъвършенства метода им на живот в общността и доста ще понижи опцията за институционализация.

Припомняме, че планът е на стойност близо 1 000 000 лв.. При строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, с първична среща за осъществяване на наложителен инструктаж, управлението на община Асеновград стартира подготовката на новите чиновници, определени след приключване на периода за кандидатстване. През идната седмица следва и образование. Очаква се даването на услугата за потребителите да започва на 01.01.22 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР